[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Saj ni res, pa je: Čehinji zaostajali z 0:5 in 0:40, nato pa tekmo dobili!

Čeprav smo v Melbournu komajda krenili v drugi teden teniškega dogajanja, je že sedaj jasno, komu bo na turnirju uspel največji povratek. Čehinji Miriam Kolodziejova in Marketa Vondroušova sta se v odločilnem nizu največjem možnem zaostanku, nato pa tekmo zaključili kot zmagovalki.

Žemlja objavil seznam igralcev za Turčijo

Slovensko teniško reprezentanco 3. in 4. februarja čaka dvoboj v kvalifikacijah za svetovno skupino I Davisovega pokala. Tekmeci Slovencev bodo Turki. Kapetan Grega Žemlja je na novinarskih konferenci v prostorih Telemacha objavil seznam igralcev.

Khachanov s političnima sporočiloma razburil Azerbajdžan: “Zveza obsoja to dejanje in zahteva, da teniškega igralca kaznujejo.”

Ruski teniški igralec Karen Khachanov se je po uvrstitvi v polfinale Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu znašel na udaru kritik iz Azerbajdžana zaradi sporočila podpore Gorskemu Karabahu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kyrgios prestal operacijo kolena

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je v domovini prestal operacijo kolena, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sedemindvajsetletnik iz Canberre je bil sicer eden favoritov za naslov na Odprtem prvenstvu Avstralije, a je moral zaradi poškodbe nastop odpovedati. Avstralec ni sporočil, kako dolgo bo moral počivati.

Sabalenka bo v finalu OP Avstralije izzvala Rybakino

Belorusinja Aryna Sabalenka je druga finalistka Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. Za prvi nastop na zadnji stopnički turnirjev za Grand Slam je 24-letnica ugnala Poljakinjo Magdo Linette s 7:6 (1), 6:2 po uri in 33 minutah.