Kyrgios prestal operacijo kolena

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je v domovini prestal operacijo kolena, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sedemindvajsetletnik iz Canberre je bil sicer eden favoritov za naslov na Odprtem prvenstvu Avstralije, a je moral zaradi poškodbe nastop odpovedati. Avstralec ni sporočil, kako dolgo bo moral počivati.

Na Instagramu se je kontroverzni Avstralec zahvalil za podporo in sporočila spodbude ter pristavil, da bo po uspešni operaciji storil vse v njegovi moči, da se na turnejo vrne v najboljši podobi.

Finalist lanskega Wimbledona je bil “psihično uničen” po odpovedi v Melbournu. Pred tem je odigral dobrodelni dvoboj s Srbom Novakom Đokovićem in po njem tožil nad bolečinami v kolenu. Te so ga pestile že nekaj časa, je pred začetkom OP Avstralije dejal Avstralec.

Kyrgios, 21. igralec lestvice WTA, je nato sporočil, da si je strgal meniskus, zaradi česar se mu je pojavila tudi manjša cista.

V karieri je dobil sedem turnirjev, lani pa je prvič igral v finalu turnirjev velike četverice, v finalu Wimbledona pa ga je ugnal prav Đoković.

Vir: Tenis Slovenija, STA