Saj ni res, pa je: Čehinji zaostajali z 0:5 in 0:40, nato pa tekmo dobili!

Čehinji sta nadoknadili skorajda nemogoče.

Čeprav smo v Melbournu komajda krenili v drugi teden teniškega dogajanja, je že sedaj jasno, komu bo na turnirju uspel največji povratek. Čehinji Miriam Kolodziejova in Marketa Vondroušova sta se v odločilnem nizu največjem možnem zaostanku, nato pa tekmo zaključili kot zmagovalki. 

Čehinji sta nadoknadili skorajda nemogoče.

V tekmi 1/16 finala ženskih dvojic je vloga favoritinj pripadala Brazilki Beatriz Haddad Maii in Kitajki Shuai Zhang. Igralki sta bili na dobri poti k zmagi. Prvi niz sta dobili s 6:3, v tie-breaku drugega niza pa sta imeli tri žogice za zmago. Čehinji sta se rešili, podaljšano igro dobili z 11:9, nato pa je sledilo nekaj zelo redko videnega.

Brazilka in Kitajka sta povedli s 5:0, na servis nasprotnic pa sta si priigrali nove tri žogice za niz, tokrat kar povezane. Čehinji sta se znova rešili, nato pa začeli nizati igro za igro, dokler rezultata nista poravnali na 5:5. Zmagovalki je znova odločil tie-break, ki se v odločilnem nizu igra do 10. osvojene točke oz. v primeru rezultata 9:9 na dve točki razlike. Haddad Maia in Zhangova sta si priigrali še 8. in 9. zaključno žogico, a še enkrat več dvoboja nista uspeli končati. Kolodziejova in Vondroušova sta to znali kaznovati in s končano 26. točko tie-breaka je bilo tekme konec. Zmagovalki pa – Miriam Kolodziejova in Marketa Vondroušova.