Đoković po razburljivemu zaključku izpadel proti Klizanu!

Novak Đoković je po 1 uri in 39 minutah dvoboja moral priznati premoč 140. igralcu sveta Martinu Klizanu, ki je bil boljši od Srba z izidom 6:2, 1:6 in 6:3. Oba igralca sta prikazala nekaj izjemnih točk in preobratov, na koncu pa se je zmage veselil Slovak kljub skupno dvema osvojenima točkama manj od Srba.

Đoković zapušča Barcelono (Foto: Zimbio.com)

Uvodni niz je minil povsem v znamenju Klizana, ki je z izjemno močnimi forehandi razorožil Đokovića; prvi break je Slovak napravil že v uvodni igri. Srb je igral preveč rezervirano in pasivno, kar priča tudi podatek o samo enem winnerju Srba v prvem nizu. Na drugi strani je Klizan prikazal izjemno agresiven tenis in s prodornimi forehandi ter skrajšanimi udarci spravljal v obup Srba. V drugem nizu se je razmerje moči spremenilo; pobuda v igri je bila na strani Đokovića, njegovi udarci so postajali bolj prodorni, na trenutke so spominjali na tiste iz njegovih šampionskih časov.

Srb je gladko osvojil drugi niz s 6:1, medtem ko je Slovak napravil preveč neizsiljenih napak. V začetku tretjega niza smo bili priča bolj izenačeni igri, return Đokovića pa je deloval slabše, kar ga je oddaljevalo od break priložnosti. Prvo si je tako priigral Klizan pri rezultatu 4:3, po napaki Srba z drive volejem pa tudi izkoristil ponujeno priložnost in dvoboj pripeljal do konca. Slovak je slavil z rezultatom 6:2,1:6 in 6:3.

To je sploh prva zmaga Klizana v medsebojnih obračunih z Đokovićem in ena njegovih večjih v zadnjem obdobju po slabi lanski sezoni. Na drugi strani Novak še ni bil tisti pravi, potreboval bo še kar nekaj časa ter veliko treninga, da bo lahko konkuriral za sam vrh. Pokazal je sicer nekaj tiste igra, ki ga je krasila v njegovem zmagovalnem obdobju, vendar bo moral za kej več pokazati več konstantnosti skozi celoten dvoboj.