Naomi Osaka: Serena je moj idol iz otroštva

Zmagovalka US Opna Japonka Naomi Osaka je o Williamsovi napisala celo poročilo, v katerem ne skriva simpatij do Američanke.

Naomi je pred finalom skorajda zbolela (Foto: Google)

“Vse skupaj je malce noro,« pravi Osaka. “Odraščanje in spremljanje ljudi, ki jih obožujemo, sanje, da bom nekega dne igrala proti njej in da bom v takem položaju, kot sem trenutno…Počutim se kot velik otrok, ki ne razume prav dobro, kako se vrti svet. V glavnem sem samo igrala tenis celo življenje in nisem razmišljala kaj dosti o drugih stvareh.”

Japonska igralka je bila v skrbeh, da bo zbolela pred finalnim obračunom in bila hvaležna svoji sestri Mari za pomoč. “Zbudila sem se in oblil me je znoj. Bila sem tako živčna, srce mi je pred finalom razbijalo ves dan. Mislim, da to ni bilo najboljše za moje zdravje,” pravi in dodaja: “Nisem mogla ničesar jesti, počutila sem se, kot da bom bruhala. Bila sem pod hudim stresom, poklicala sem svojo sestro. Rekla mi je, naj gledam na finale kot na vsako drugo tekmo in potem sem zakričala nanjo: ‘Ali si nora?! To je finale Grand Slam turnirja!'”

“Odkar je moja sestra v Parizu, mi je pokazala francoske tradicionalne rogljičke in bagete, da bi misli usmerjala drugam. Očitno je delovalo.”