Nadal: “Izkušnje so ključnega pomena za okrevanje”

Trenutna številka ena svetovnega tenisa po poškodbi ne pričakuje, da bo odsoten za dolgo in dodaja, da ima njegova ekipa izkušnje z tovrstnimi poškodbami kolena.

Rafa je optimističen, da se kmalu vrne (Foto: Google)

“Ne morem primerjati bolečin v kolenu s prejšnjimi poškodbami, čeprav je bolečina zelo podobna. Tokrat je bila glede na moje gibanje nekoliko bolj intenzivna,” dodaja Nadal. “Ne vem, kaj se lahko zgodi v naslednjih dneh in tednih. Mentalno je veliko slabše, vem pa, pri čem sem. Podobno je kot vedno, vse je odvisno od učinkovitosti zdravljenja.”

“Ni tako, da ti poškodba sama pove, ‘tri tedne bo trajalo in vrnil se boš, šest mesecev in pozdravljen boš’. Vem kaj moram narediti, da se vrnem močnejši in to kolikor hitro mogoče. Prepričan sem, da ne bo trajalo 6 mesecev seveda, to je bila zgolj primerjava.” Nadal, kot pravi sam, sovraži predaje, vendar je z njegovega vidika vsekakor bolje predati dvoboj kot pa nadaljevati in tvegati težjo poškodbo, ki bi ga še bolj oddaljila z igrišč. Še vedno mu ne manjka želje krojiti sam svetovni vrh, vsekakor pa tudi ne motivacije za osvajanje novih Grand Slam naslovov.