Tudi v ženskih dvojicah zmaga ostala doma

Po pravi drami do naslova dvojica Barty/Vandeweghe. (Foto: zimbio.com)

Po pravi drami do naslova dvojica Barty/Vandeweghe. (Foto: zimbio.com)

Če smo bili na Odprtem prvenstvu ZDA priča drami v finalnem obračunu mešanih dvojic, bi lahko rekli, da so 4 dekleta v finalu ženskih dvojic poskrbela za pravi triler. Zmage sta se po treh ubranjenih žogicah za zmago veselili Ashleigh Barty in CoCo Vandeweghe. 

Po pravi drami do naslova dvojica Barty/Vandeweghe. (Foto: zimbio.com)
Po pravi drami do naslova dvojica Barty/Vandeweghe. (Foto: zimbio.com)

Če Američani nikakor ne morejo biti zadovoljni z razpletom v posamičnih konkurencah, pa so lahko zato toliko bolj navdušeni nad končnimi rezultati pri dvojicah. Domačina Jack Sock in Mike Bryan sta osvojila turnir v konkurenci moških dvojic. Bethanie Mattek-Sands je zmagovalno lovoriko dvignila v konkurenci mešanih dvojic, pri ženskih dvojicah pa je za navdušenje na tribunah poskrbela CoCo Vandeweghe.

Madžarka in Francozinja zapravili 3 zaključne žogice

26-letna Američanka je v paru skupaj s 4 leta mlajšo Avstralko Ashleigh Barty prišla do prve lovorike na turnirjih za Grand Slam. Igralki, ki sta moči prvič združili šele v letošnji sezoni, sta v finalu po kar 2 urah in 36 minutah na kolena spravili 2. nosilki, Timeo Babos in Kristino Mladenovic.

Slednjima je dolgo kazalo bolje, saj sta ob dobljenem prvem nizu tudi v drugem bili tisti tenisačici, ki sta bili bolj nevarni na servis nasprotnic. V 10. igri drugega niza sta imeli ob vodstvu s 5:4 in rezultatu 15:40 na servis nasprotnic dve zaključni žogici, a jih nista uspeli izkoristiti. Momentum se je preselil na stran Bartyjeve in Vandeweghejeve, ki sta dobili podaljšano igro drugega niza, tudi v tretjem pa ekspresno povedli s 3:0.  Madžarka in Francozinja sta se vrnili in tokrat v 10. igri niza sami izničili dve žogici za zmago. V podaljšani igri je Mladenovićeva zadela samo stičišče črt za novo zaključno žogico (6:5), pri zaostanku s 6:7 pa naredila dvojno napako in zmaga je šla v roke avstralsko-ameriške naveze.

OP ZDA (New York, $25,282,400, trda podlaga), dvojice (mešano), finale
Barty A./Vandeweghe C. – (2)Babos T./Mladenović K. 3:6, 7:6(2), 7:6(6)