Kralj Novak Đoković zasedel teniški prestol!

Novak Đoković je šampion zadnjega Grand Slam turnirja sezone v New Yorku, kjer je kroni iz Wimbledona dodal še tretje slavje v Flushing Meadowsu in dokončno naznanil svojo nadvlado. Njegova vrnitev je popolna, saj je v finalu v treh nizih s 6:3, 7:6 in 6:3 premagal Argentinca Juana Martina del Potra.

Novak do tretje lovorike v New Yorku (Foto: Zimbio.com)

Srb je izenačil število Grand Slamov svojega idola Petea Samprasa, ko je še tretjič slavil v New Yorku. “Sampras je eden izmed mojih največjih idolov in da sem lahko izenačil njegov rekord, je nekaj neverjetnega. Da sem lahko z ramo ob rami z njim, kar se tiče števila Grand Slamov. Sanje so se mi uresničile.” Sedaj se bo pomaknil na drugo mesto lestvice, ki šteje samo letošnje dosežke in vodi do nastopa v Londonu.

“Vzdušje je bilo zares električno, še posebno v drugem nizu,” je dodal Đoković, ki se je zahvalil svoji ekipi in najbližjim za svoj uspeh v zadnjem letu. Odkar se je ekipi pridružil Marian Vajda, je ponovno nazaj igralec, ki nas je navduševal v prejšnjih letih. Vsi kritiki so ostali tiho, vsi tisti, ki so mu nemalokrat ob slabših rezultatih napovedali upokojitev, pa so se poskrili. Šampiona nikoli ne gre odpisati. “Oba sva imela svoje navijače, nikoli pa niso prestopili meje in vesel sem za to. Postalo je zelo glasno, kot bi bili na nogometni tekmi. Žal mi je za Juana, verjamem, da se bo vrnil v finale in osvojil turnir!”

Vodilni na lestvici Grand Slam zmag (Odprta doba)
Igralec Število zmag
(1) Roger Federer 20
(2) Rafael Nadal 17
(T-3) Novak Djokovic 14
(T-3) Pete Sampras 14
(5) Roy Emerson 12