Drugačna pravila za Tonija Nadala?

Patrick Mouratoglou je priznal, da je z gesto svetoval Sereni Williams, čeprav Američanka nikoli ne zahteva, da se ji trener pridruži na igrišču, kot to dovoljujejo pravil na WTA turneji. Prav tako naj ne bi imela dogovorjenih znakov in dogovorov sporazumevanja. Williamsova ni vedela, o čem govori njen trener, ko je izjavil, da ji je res svetoval, Mouratoglou pa je izpostavil, da nenehno kršijo pravila tudi drugi. Eden takšnih je Toni Nadal.

Naomi Osaka je pokala sprejela objokana (Foto: Zimbio.com)

“Sodnik je rekel, da sem goljufala, ampak nisem goljufala,” je povedala Serena Williams. Sedaj pa se je oglasil njen trener.Res sem ji pomagal, iskren bom. Tudi trener Osake je govoril stvari. Ta sodnik je sodil tudi tekme Rafaela Nadala, kjer je Toni Nadal govoril vsako točko. Zvezda večera je bil še enkrat več glavni sodnik. Bi morali imeti glavni sodniki takšen vpliv, da spremenijo tekmo? Kdaj se bomo odločili, da se to ne bo več zgodilo?”

Serena Williams je dodala: “Če mi iz lože rečejo in pokažejo, da dobro igram, ne vem, kaj lahko naredim glede tega. Po tem nisem niti pogledala več proti njim. Ne vem, o čem je Patrick govoril. Šele preden sem prišla na novinarsko konferenco, so mi povedali, kaj je izjavil. Nimava signalov, nikoli jih nisva uporabljala.”