Bedene po tesni zmagi četrtfinalist v Budimpešti

Bedene četrtfinalist turnirja v Budimpešti. (Foto: zimbio.com)

Bedene četrtfinalist turnirja v Budimpešti. (Foto: zimbio.com)

Odlične novice prihajajo iz glavnega mesta Madžarske, kjer si je najvišjeuvrščeni slovenski tenisač priboril četrtfinalno vstopnico. Aljaž Bedene je v tesnem obračunu s 7:6(2), 4:6 in 6:4 ugnal Italijana Mattea Berrettinija, po izpadu Richarda Gasqueta pa postal favorit za polfinalno vstopnico. 

Bedene četrtfinalist turnirja v Budimpešti. (Foto: zimbio.com)
Bedene četrtfinalist turnirja v Budimpešti. (Foto: zimbio.com)

Aljaž Bedene je po tesni zmagi v 1. krogu turnirja serije ATP 250 v Budimpešti zabeležil novo tesno zmago, ki je Ljubljančana že izstrelila med najboljših 8 na turnirju. Tako kot proti Mariusu Copilu Bedenetu ni bilo lahko niti proti italijanskemu kvalifikantu Matteu Berrettiniju, ki je zapretil že na samem začetku obračuna. 22-letni Italijan je namreč takoj povedel s 3:0, a je Aljaž vseeno po podaljšani igri prišel do uvodnega niza. V 2. nizu je slovenski tenisač klonil kljub kar 78-odstotnemu prvemu servisu, tudi v 3. nizu pa se je znašel v brejku zaostanka. Tako kot v 1. krogu je “Benki” tudi tokrat pokazal iz kakšnega testa je in v tretjem nizu zaostanek s 2:4 preobrnil v zmago s 6:4.

Gasquet klonil proti kvalifikantu

V Budimpešti so gledalci pričakovali četrtfinalni obračun med Richardom Gasquetom in Aljažem Bedenetom. Če je Slovenec dvakrat odnesel celo kožo, pa to ni uspelo Francozu, ki je v tekmi 2. kroga klonil proti italijanskemu kvalifikantu Lorenzu Sonegu. 22-letni Italijan bo tako četrtfinalni nasprotnik Bedeneta, ki se z Lorenzom še ni pomeril.

ATP Budimpešta (Madžarska, $501.345), pesek, posamezno
1. krog: Copil M. (Rom) – Bedene A. (SLO/5) 7:6(3), 5:7, 3:6
2. krog: Berrettini M. (Ita/Q) – Bedene A. (SLO/5) 6:7(2), 6:4, 4:6
Četrtfinale: Sonego L. (Ita/Q) – Bedene A. (SLO/5) / petek, 27.04.2018 /