Bedene po drami v podaljšani igri izgubil polfinale

Aljaž Bedene bo moral na prvo ATP turnirsko zmago še nekoliko počakati, saj je kljub trem ubranjenim žogicam za zmago v tie-breaku nesrečno izpadel v polfinalu z 2:6, 7:6(3) in 7:6 (5). 

Aljaž Bedene je zapravil lepo priložnost za prvo turnirsko zmago (Foto: Zimbio.com)

Priča smo bili pravi drami v tretjem nizu, ki je bil zaznamovan z veliko preobrati in ubranjenimi break priložnostimi, na koncu pa se je preboja v finale Budimpešte veselil 94. igralec sveta John Millman.

Včerajšnji dvoboj je bil zaradi teme prekinjen, zato sta tretji niz igralca odigrala danes. Prvi break je Millman napravil v deveti igri današnjega srečanja in povedel s 5:4. Na voljo je imel zaključno žogico,  vendar se je Aljaž s tremi zaporednimi točkami dobro ubranil. Avstralec je pod vtisom zapravljenih priložnosti začel delati vse več napak, nakar je bil Bedene tisti, ki si je pri rezultatu 6:5 priigral 3 zaključne žogice za zmago. Vse so ostale neizkoriščene.

Sledila je podaljšana igra, kjer je imel John Millman na voljo kar štiri zaključne žogice za zmago, tri je Bedene ubranil, četrto pa je poslal s forehandom od vrha mreže v avt.

Zelo nesrečen scenarij za Aljaža Bedeneta, ki ni bil pravi predvsem pri returnu, na drugi strani pa je bil Avstralec zelo zanesljiv pri udarcih z osnovne črte. Aljaž se je pred dvobojem nadejal uvrstitve v finale, kjer bi si lahko priigral prvi ATP turnir. Bil je zares zelo blizu, a na prvo moško slovensko ATP turnirsko zmago bomo morali žal še nekoliko počakati.