ITF: Razboršek Turčijo najprej ugnal, zdaj pa še osvojil!

Nik Razboršek najboljši na Futuresu v Antalyji. (Foto: Vid Ponikvar)

Nik Razboršek najboljši na Futuresu v Antalyji. (Foto: Vid Ponikvar)

Odličen teden za slovenski tenis se nadaljuje. Aljaž Bedene bo danes turnirsko zmago lovil v Budimpešti, Polona Hercog v Carigradu, že pa zmagovalec turnirja serije Futures v Antalyji postal Nik Razboršek. 24-letni slovenski tenisač je v velikem finalu s 6:3 in 6:4 ugnal Ukrajinca Artema Smirnova. 

Nik Razboršek najboljši na Futuresu v Antalyji. (Foto: Vid Ponikvar)
Nik Razboršek najboljši na Futuresu v Antalyji. (Foto: Vid Ponikvar)

Nik Razboršek je v Antalyji prišel do 3. turnirske zmage na turnirjih serije Futures. 24-letni levičar je bil leta 2013 najboljši na Hrvaškem, dve leti kasneje v Italiji, tema dvema naslovoma pa je v preteklosti še 4 naslove v konkurenci dvojic. Tokrat je prvič v karieri pokoril tudi konkurenco v Turčiji, kjer se je moral v glavni del turnirja prebiti skozi tri kvalfikacijske kroge.  Turki so moč Razborška spoznali že pred kratkim, ko jih je ravno on v Davisovem pokalu poslal v 3. evroafriško skupino, tokrat pa se je dokazal tudi na njihovem ozemlju.

Izkoristil že prvo zaključno žogico

Litijan je presenetil predvsem z zmago v četrtfinalu proti 1. nosilcu Marselu Ilhanu iz Turčije, ki pa je bila izmed vseh še celo najbolj suverena in prepričljiva. V polfinalu je bil boljši od Italijana, v finalu pa ga je čakal obračun s 551. igralcem sveta Artemu Smirnovu, ki pa ga je Razboršek pričel odlično. Že v 4. igri prvega niza je prišel do prvega brejka, prvega niza pa je bilo ob rezultatu 6:3 za Slovenca konec po 48 minutah. V drugem nizu se je Nik do ključnega brejka prebil v 9. igri, ko je pri rezultatu 15:40 izkoristil že prvo žogico za brejk, v naslednji igri pa pri vodstvu 40:30 tudi prvo zaključno žogico za zmago.

Zmaga v Antalyji za Nika pomeni novih 18 ATP točk in posledično skok po ATP lestvici navzgor!

ITF Antalya (Turčija, $15.000), pesek, posamezno
1. krog: Razboršek N. (SLO/Q) – Erler A. (Avt) 3:6, 6:3, 6:1
2. krog: Razboršek N. (SLO/Q) – Jotovski T. (Mak/6) 6:3, 6:4
Četrtfinale: Ilhan M. (Tur/1) – Razboršek N. (SLO/Q) 1:6, 3:6
Polfinale: Razboršek N. (SLO/Q) – Cutuli M. (Ita/Q) 6:2, 1:0*
Finale: Razboršek N. (SLO/Q) – Smirnov A. (Ukr/8) 6:3, 6:4