Nadal in 19-letni Stefanos Tsitsipas v finalu Barcelone!

Nadal se je s svojo 400. karierno zmago na pesku proti Belgijcu Davidu Goffinu z rezultatom 6:4 in 6:0 uvrstil v finale Barcelone, kjer se bo srečal s presenečenjem tega turnirja, komaj 19-letnim Grkom Stefanosom Tsitsipasom.

Nadal je očitni favorit za 12. turnirsko zmago v Barceloni (Foto: Zimbio.com)

Nadal bo lovil že svojo 11. turnirsko zmago v Barceloni, medtem ko je Tsitsipas postal prvi Grk, ki se je uvrstil v finale ATP turnirja v zadnjih 45 letih z zmago nad Špancem Pablom Carreno Busto s 7:5 in 6:3.

Nadal je v uvodnem nizu zgodaj izgubil servisno igro, vendar je v četrti igri z breakom hitro vzpostavil ravnotežje in osvojil prvi niz s 6:4. V nadaljevanju je sledila popolna prevlada kralja peska; Goffin ni imel prav nobenih možnosti za osvojitev drugega niza, ki se je končal brez osvojene igre Belgijca s 6:0. S 400. zmago je Španec postal četrti igralec vseh časov s toliko zmagami na pesku, pred njim so le še Thomas Muster (422), Manuel Orantes (502) in Guillermo Vilas (659).

Na drugi strani žreba je 63. igralec sveta Stefanos Tsitsipas najmlajši finalist Barcelone po letu 2005, z morebitno zmago v finalu pa bi postal prvi nepostavljeni zmagovalec ATP turnirja po Gastonu Gaudiu iz leta 2002. Čaka nas zanimiv finale, ki ga bi lahko označili za dvoboj mladosti proti izkušnjam.