Kralj peska ostaja nedotakljiv, še en naslov v Barceloni

Najboljši na svetu Rafael Nadal je bil pred začetkom finala v Barceloni jasni favorit, to vlogo pa je tudi suvereno upravičil. Nasproti mreže se mu je skušal upirati 19-letni Grk Stefanos Tsitsipas v svojem prvem ATP finalu. Še ena vrhunska predstava in nov naslov v Barceloni za Rafaela Nadala.

V svojem nepopustljivem stilu je še 11. dvignil trofejo v Barceloni in dokazal, da je trenutno na peščeni podlagi daleč pred vsemi. Ne duha ne sluha o poškodbi kolena, Rafa deluje nezaustavljiv. Tekmo za tekmo, turnir za turnirjem. Medtem ko drugi komaj dihajo, Španec ne prikaže utrujene predstave in še naprej melje nasprotnike. Tokrat je izgubil le tri igre.

6:2 in 6:1 za 77. turnirsko zmago, s čimer se je izenačil z Johnom McEnroejem na četrtem mestu seznama večnih. Sedaj je pred njim na tretjem mestu Ivan Lendl s prednostjo 17 naslovov. Skupno pa je bila to za Nadala že kar 55. zmaga na pesku, kjer je zmagal tudi rekordno število tekem – 401!

Rafa še ni izgubil niza na peščeni podlagi vse od lanskoletnega Rima. Tudi Tsitsipas ni bil kos nalogi. Talentirani Grk je dal vse od sebe, toda pritisk za prvi ATP finale je bil prevelik. In to proti najboljšemu na svetu, kralju peska v finalu Barcelone, kjer kraljuje že celo desetletje.

Z dodatnimi 500 točkami bo Nadal ostal na 1. mestu lestvice pred Rogerjem Federerjem. Sedaj se karavana seli v Madrid, kjer Rafa prav tako brani naslov.