Hercogova v Carigradu poražena v tesnem finalu

Hercogova je v Carigradu imela lepo možnost za turnirsko zmago. (Foto: zimbio.com)

Hercogova je v Carigradu imela lepo možnost za turnirsko zmago. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog je na turnirju serije WTA v Carigradu zaigrala v petem finalu v karieri in še tretjič morala priznati premoč nasprotnici. Od 27-letne Mariborčanke je bila v finalu s 6:4, 3:6 in 6:3 boljša Francozinja Pauline Parmentier, ki je tako prišla še do tretje turnirske lovorike. 

Hercogova je v Carigradu imela lepo možnost za turnirsko zmago. (Foto: zimbio.com)
Hercogova je v Carigradu imela lepo možnost za turnirsko zmago. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog na turnirjih serije WTA ostaja pri dveh turnirskih zmagah, obe pa je zabeležila v švedskem Bastadu. Tokrat se ji je po zmagi nad zmagi nad Svetlano Kuznetsovo v četrtfinalu in Mario Sakkari v polfinalu ponudila lepa priložnost za morebitni tretji osvojeni turnir, a jo je v velikem finalu zaustavila 32-letna Pauline Parmentier. Francozinja je na drugi strani zaigrala v tretjem finalu na turnirjih serije WTA in bila še tretjič uspešna.

V tretjem nizu v igrišče le 45 % prvih servisov

Za razliko od prejšnjih tekem Hercogova tokrat ni bila prava pri igrah na lasten začetni udarec. Kljub temu, da je v prvem nizu v igrišče spravila kar 67 odstotkov prvih servisov, je na svoj začetni udarec izgubila kar tri igre. Tudi ob dveh “brejkih” je bilo to premalo, da bi Mariborčanka osvojila prvi niz. Bolje je bilo v drugem nizu, ko se je Polona sicer hitro znašla v “brejku” zaostanka, a nato zaigrala bolje in po zaostanku z 1:3 nanizala 5 zaporednih iger in izid v nizih poravnala na 1:1. V tretjem nizu je Hercogova znova trikrat pokleknila na svoj začetni udarec, a bila kljub temu povsem blizu Francozinji. V 8. igri je Parmentierjeva prišla do ključnega brejka, v 9. igri pa po ubranjeni “brejk” žogici izkoristila prvo zaključno žogico.

Hercogova je s finalom v Carigradu prišla do 180 WTA točk, ki jo bodo s ponedeljkom na WTA lestvici dvignile na 62. mesto. V prihodnjem tednu bo Polona nastopala v Rabatu v Maroku.

WTA Carigrad (Istanbul Cup 2018, $250.000, Turčija), pesek, posamezno

1. krog: Jakupović D. (SLO/Q) – Begu I. (Rom/7) 5:7, 0:6
1. krog: Sabalenka A. (Blr/8) – Hercog P. (SLO) 2:6, 5:7
2. krogHercog P. (SLO) – Bondarenko K. (Ukr) 6:2, 1:1*
ČetrtfinaleHercog P. (SLO) – Kuznetsova (Rus/2) 6:1, 1:6, 7:5
Polfinale: Sakkari M. (Grč) – Hercog P. (SLO) 4:6, 2:6
Finale: Parmentier P. (Fra) – Hercog P. (SLO) 6:4, 3:6, 6:3