Za srečnim poražencem sanjski teden v Budimpešti

Marco Cecchinato junak Budimpešte. (Foto: zimbio.com)

Marco Cecchinato junak Budimpešte. (Foto: zimbio.com)

V zadnjih nekaj letih je na ATP turneji postala tradicija, da se do turnirske lovorike na leto pride vsaj kakšen izmed srečnih poražencev. V vlogi slednjega se je tokrat odlično znašel 25-letni Italijan Marco Cecchinato, ki je na turnirju serije ATP 250 v Budimpešti prišel do premierne turnirske zmage. 

Marco Cecchinato junak Budimpešte. (Foto: zimbio.com)
Marco Cecchinato junak Budimpešte. (Foto: zimbio.com)

89.345 ameriških dolarjev je z zmago v Budimpešti prejel Marco Cecchinato, ki bo z 250 osvojenimi ATP točkami prišel tudi do najboljše uvrstitve v karieri. S ponedeljkom se je namreč na ATP lestvici povzpel na 59. mesto, s čimer bo postal tretji najvišje uvrščeni Italijan v moški konkurenci.

Občutki so izjemni, ker gre za moj prvi osvojeni ATP turnir, ki ga je nemogoče pozabiti. Zelo sem vesel, saj se še prejšnjo soboto na tem turnirju izgubil v kvalifikacijah, sedaj pa sem turnir osvojil. To je neverjetno in hkrati izjemno. Ne vem, mogoče sanjam,” je takoj po koncu obračuna svoje prve vtise ob premierni  turnirski zmagi strnil 25-letni Sicilijanec.

Tekom celotnega turnirja napravil le 3 dvojne napake

V finalu je Italijanu nasproti stal John Millman, ki je v polfinalu po treh ubranjenih zaključnih žogicah ugnal Aljaža Bedeneta. Tudi Cecchinato se je proti razigranemu Avstralcu znašel v težkem položaju, saj je bil v 10. igri prvega niza primoran rešiti zaključno žogico za osvojeni niz nasprotnika. Italijanu je to uspelo, že v naslednji igri je kot prvi na obračunu prišel do brejka prednosti, v 12. igri pa zaključil prvi niz z zmago s 7:5. Cecchinato je ostal zbran tudi ob zaostanku z 1:4 v drugem nizu, ko je zabeležil 5 zaporednih osvojenih iger in se veselil nepozabne zmage. Zanimiv je tudi podatek, da je Italijan tekom celotnega turnirja napraivl le 3 dvojne napake, kar je za 5 odigranih tekem zelo malo tudi za najboljše tenisače na svetu.

ATP Budimpešta (Madžarska, $501.345), pesek, posamezno
Finale: Millman J. (Avs) – Cecchinato M. (Ita/LL) 5:7, 4:6