Pliškova v Stuttgartu do 1. naslova na nemških tleh

Karolina Pliškova zmagovalka Porsche Tennis Grand Prixa 2018. (Foto: zimbio.com)

Karolina Pliškova zmagovalka Porsche Tennis Grand Prixa 2018. (Foto: zimbio.com)

Poleg turnirja v Carigradu, kjer je blestela Polona Hercog, je v preteklem tednu potekal tudi turnir v Stuttgartu, ki je bil s strani najboljših tenisačic na svetu precej bolje zastopan. Na koncu je turnirsko lovoriko visoko v zrak dvignila 26-letna Čehinja Karolina Pliškova, ki je v velikem finalu s 7:6(2) in 6:4 ugnala Američanko Coco Vandeweghe in se tako na WTA lestvici utrdila na 6. mestu. 

Karolina Pliškova zmagovalka Porsche Tennis Grand Prixa 2018. (Foto: zimbio.com)
Karolina Pliškova zmagovalka Porsche Tennis Grand Prixa 2018. (Foto: zimbio.com)

Kar 6 od najboljših 7 igralk na svetu se je v preteklem tednu udeležilo prestižnega WTA turnirja v Stuttgartu, kjer je na koncu do lovorike prišla Karolina Pliškova, ki je postala prva Čehinja z osvojenim turnirjem v Stuttgartu. Na poti do finala je izločila Nizozemko Kiki Bertens, Rusinjo Veroniko Kudermetovo, Latvijko Jeleno Ostapenko in Estonko Anett Kontaveit, v velikem finalu pa je po preobratu v prvem nizu ugnala še 13. igralko sveta Coco Vandeweghe. 26-letna Američanka je namreč takoj v začetku obračuna povedla z 2:0, a Čehinja je v 4.igri prišla do ribrejka in rezultat poravnala na 2:2. Z rezultatom 2:0 je Coco povedla tudi v podaljšani igri, nato pa izgubila 7 točk zapored in se znašla v nizu zaostanka. V drugem nizu je bilo napeto pri vodstvu Čehinje s 3:2, ko je imela Američanka priložnost, da bi rezultat ob servisu Pliškove izenačila na 3:3, a je ni izkoristila. Čehinja je nato v naslednji igri prišla do dvojnega brejka prednosti, kar pa Vandeweghejevi ni več uspelo nadoknaditi.

Vse tekme, ki sva jih s Coco odigrali, so precej podobne. Vedno se pomeriva v enem tie-breaku, v enem nizu pa je končna razlika v enem odvzemu servisa. Vedno je težko igrati proti njej, saj moraš biti mentalno močan in poizkušati dobiti vsako točko posebej, tudi če se v določeni igri nahajaš v zaostanku,” je zmago nad Vandweghejevo komentirala Čehinja, ki je izid v zmagah v medsebojnih obračunih sedaj poravnala na 3:3. Od Američanke je bila boljša v Stuttgartu že lani, ko je bil končni rezultat denimo identičen, 7:6(2) in 6:4 v korist Čehinje.

Med dvojicami najboljši krvnici Klepačeve

V konkurenci dvojic je imela Slovenija v Stuttgartu dve predstavnici, ki pa se za razliko od turnirja v Charlestonu nista uspeli prebiti do finala. Katarina Srebotnik je skupaj s Arantxo Parro-Santonjo klonila že v 1. krogu, medtem ko je Andreja Klepač skupaj z Mario Jose Martinez Sanchez v polfinalu morala priznati premoč končnima zmagovalkama, navezi Atawo R./Groenefeld A.

WTA Stuttgart (Nemčija, $816.000), pesek, posamezno
Finale: Vandeweghe C. (Zda) – Pliškova K. (Češ/5) 6:7(2), 4:6

Dvojice:
1. krogMattek-Sands B./Vandeweghe C. – Parra Santonja A./Srebotnik K. 7:6(3), 7:5
Polfinale: (1)Klepač A./Martinez Sanchez M.J. – (4)Atawo R./Groenefeld A. 5:7, 3:6
Finale(4)Atawo R./Groenefeld A. – Melichar N./Peschke K. 6:4, 6:7(5), 10:5