ATP Toronto: Wawrinka ubranil štiri zaključne žoge

Stan Wawrinka je povezal že dve zmagi v Torontu. Po zmagi nad Kyrgiosom je ubranil štiri zaključne žoge za zmago proti Martonu Fucsovicsu in na koncu slavil po podaljšani igri petega niza. Sedaj ga čaka prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal.

Wawrinka je izvlekel že drugo tekmo zapored (Foto: Google)

Stan Wawrinka, ki je dosegel polfinale v Torontu na svojem zadnjem nastopu leta 2016, še vedno išče svojo najboljšo formo po dveh operacijah levega kolenom. Nekdanja številka 3 moškega tenisa in trikratni zmagovalec Grand Slam turnirjev je trenutno na lestvici ATP na 195. mestu. Sprva se je zdelo, da bo moral skozi kvalifikacije na kanadskem Mastersu, potem pa je sprejel povabilo organizatorjev, ki je bilo rezervirano za Andyja Murrayja, ta pa je udeležbo odpovedal po izčrpnih nastopih v Washingtonu.

Švicar je povabilo odlično izkoristil. V svojem prvem nastopu v torek je napredoval v drugi krog s 26 asi in igri Nicka Kyrgiosa na vse ali nič, potem ko ga je zopet mučila poškodba levega kolka . Po slabem prvem nizu je Wawrinka izkoristil Kyrgiosove težave, se vrnil v dvoboj ter slavil z 1:6, 7:5 in 7:5.

V drugem krogu je zaigral še bolje proti Martonu Fucsovicsu, proti komur je v četrtfinalu v Ženevi izgubil na začetku leta. Zopet je v prvem nizu pričel katastrofalno, potem pa se zbral v naslednjih dveh nizih, ubranil vse štiri zaključne žogice v podaljšani igri tretjega niza pri rezultatu 5-6, 6-7, 8-9 in 9-10, potem pa izkoristil svojo drugo žogico za zmago ter končal 22 točk dolgo podaljšano igro ter se uvrstil v 3. krog turnirja.

Tam ga čaka Rafael Nadal, ki je prepričljivo slavil v svojem letošnjem debiju na seriji severnoameriških turnirjev pred OP ZDA proti Benoitu Paireu 6:2, 6:3. Nadal vodi proti Wawrinki v medsebojnih dvobojih s 16:3. Do sedaj sta se srečala v enem finalu serije Masters 1000 (Madrid 2013) in dveh finalih Grand Slam turnirjev, vključno z njunim zadnjim srečanjem na Roland Garrosu leta 2017, kjer je prepričljivo slavil Španec.