ATP Toronto: Potrpežljivi Stan do zmage proti Kyrgiosu

Bivši tretji igralec Stan Wawrinka se vztrajno bori naprej. Najprej je pred dnevi po napetem obračunu ugnal Nicka Kyrgiosa, danes ponoči pa je bil v podaljšani igri tretjega niza boljši od Martona Fucsovicsa. 

Stan “The Man” se počasi vrača, kar je pokazal že s solidno zmago proti vedno neugodnemu Kyrgiosu. Takrat je slavil z 1:6, 7:5 in 7:5 v 2 urah in 3 minutah. To je bilo njuno peto srečanje in tretja zmaga za Švicarja, ki je tudi v drugi tekmi naletel na visoko oviro. Zdi se, da je trenutno lahko zanj usoden prav vsak igralec, ampak se počasi vendarle vrača na želen nivo.

Med igralcema je zaradi neprijetne situacija izpred let v ozračju še vedno čutiti nekaj napetosti. “Res je, da sva imela pretresen odnos, ampak od tistega je minilo kar nekaj časa. Nimam težav z njim,” je povedal Wawrinka, ki se je zagotovo na široko smejal po težko prigarani zmagi. 33-letnik je spregovoril o trenutni situaciji: “Brez dvoma se vračam nazaj, to pa ne pomeni, da bom definitivno osvojil še kakšen Grand Slam. Samozavest se bo vrnila, mogoče v dveh tednih, mogoče v štirih mesecih. Sestavljam se nazaj skupaj, ne vem, koliko časa bom potreboval. Po operaciji sploh nisem vedel, ali se bom še vrnil, ampak mnogo atletov je bilo v podobni situaciji.”