WTA Montreal: “Kata” izločila 4. nosilki, poraz Kerberjeve

Na turnirju serije WTA Premier v Montrealu se je še pred osmino finala poslovila 4. nosilka turnirja Angelique Kerber, ki je presenetljivo gladko klonila proti Francozinji Alize Cornet. Odlično v konkurenci dvojic nastopa Katarina Srebotnik, ki si je z Nizozemko Bertensovo že zagotovila mesto v četrtfinalu. 

Srebotnikova v Montrealu že v četrtfinalu. (Foto: wtatennis.com)
Srebotnikova v Montrealu že v četrtfinalu. (Foto: wtatennis.com)

V Montrealu sta prvič v karieri moči združili 26-letna Nizozemka Kiki Bertens in 11 let starejša Katarina Srebotnik. Že prvo sodelovanje je odobrilo sadove, saj je nizozemsko-slovenska naveza v 2. krogu ugnala 4.-postavljeno dvojico in si tako zagotovilo mesto v četrtfinalu. Čehinji Andrea Sestini Hlavackova in Barbora Strycova veljata za uigrano dvojico, ki pa tokrat proti Kiki in “Kati” nista uspeli dobiti niza. V drugem nizu sta Čehinji sicer vodili s kar 5:1, na koncu pa niz izgubili po podaljšani igri.

Če je že v 1. krogu v paru skupaj z Renato Voracovo že izpadla Dalila Jakupović, pa je ob Srebotnikovi še vedno v igri za odmeven rezultat tudi Andreja Klepač. Primorka bo skupaj z Mario Jose Martinez Sanchez v četrtek lovila preboj v četrtfinale.

Največje presenečenje pripravila Cornetova

Tako kot med dvojicami, je tudi v konkurenci posameznic turnirja že konec za 4. nosilko. Vloga le-te je tokrat pripadala zmagovalki Wimbledona Angelique Kerber, ki je v Montrealu nastopila prvič po uspehu v Londonu. Povratek na turnejo ne more označiti za uspešnega, saj jo je že v njeni prvi tekmi ugnala Francozinja Alize Cornet. Še pred osmino finala se je poslovila tudi Čehinja Karolina Pliškova, ki je klonila proti Bertensovi.

WTA Montreal (Kanada, $2,820,000, trda podlaga), dvojice, 2. krog
Bertans K./Srebotnik K. – (4)Sestini Hlavackova A./Strycova B. 6:3, 7:6(3)
(6)Klepač A./Martinez Sanchez M. J. – Konta J./Zhang S.

Že izpadla:
1. krog: Melichar N./Peschke K. – Jakupović D./Voracova R. 2:6,  6:2, 10:5