Toni Nadal dobil sporočilo od Thiemove matere

Toni Nadal je v kolumni za El Pais analiziral zmago svojega nečaka Rafaela nad Dominikom Thiemom v četrtfinalu OP ZDA. “Takoj po tekmi in razumljivo tudi po nespeči noči, sem dobil sporočilo Karine (Dominicova mati),” je zapisal Toni.

Poraz je Thiema preganjal še dolgo (Foto: Zimbio.com)

“To je bil prvi klic zame in to nekaj minut po koncu tekme. Menim, da je zelo pomembno, še toliko bolj dandanes, da razkrivamo in izpostavimo primere, ki so ravno nasprotje od nerazumnega rivalstva in sovraštev, ki so zmotno povezana s športom, političnimi ali kakršnimi koli drugačnimi konflikti.” Toni privošči Thiemu, ki pred turnirjem v New Yorku še nikoli ni dosegel četrtfinala na Grand Slamu drugje kot na OP Francije, veliko uspehov.  “Dan, ko bo Dominic osvojil velik naslov, kar se bo zgodilo slej kot prej, bom zelo vesel.”

“Sem sledilec treh športov, v bistvu tenisa, nogometa in golfa, in vedno sem praznoval zmage ljudji, ki so pravilno naravnani, izobraženi in dobre volje, v primeru, da seveda imam takšne vrste informacij. Ko sem prispel na nečakovo akademijo ob približno 8:30 in spil dve kavi, sem izkoristil priložnost, da se pogovorim z našimi teniškimi igralci in jim dal primer pravega odnosa dveh igralcev. Na kakšen način se je Rafael pobral po izgubi 6:0 v prvem nizu ter na kakšen način se je Dominic po izgubi drugega in tretjega. Na kakšen način sta se oba borila do skrajnosti svojih moči, pod vročino in vlažnostjo, ki jo je težko prenašati in pod pritiskom, ki si ga je težko predstavljati. Igra je bila po veliko intenzivnostjo ves čas.”

“Prevlada Dominica na začetku tekme je bila posledica uničujočih udarcev in zelo jasne taktike maksimalne agresivnosti, zaradi česar je Avstrijec preprečil Rafaelu, da pride do svoje igre. Toda tekme na Grand Slamih so običajno dolge in težko je ohraniti tako visok tempo za daljše obdobje. Od drugega niza dalje je Rafaelu uspelo malo umiriti igro. Mislim, da je z odločitvijo, da se  pomakne malo bolj nazaj, imel več časa, da pravilno izvede svoje udarce in se spopade z Dominicovimi.”