Nadal: “Ne moti me, če me oponašajo”

V intervjuju za kitajski televizijski kanal je Rafael Nadal govoril o več različnih stvareh, vključno s svojimi navadami na igrišču, ko se servira ali vrača začetni udarec. V preteklih letih je bilo o tem že veliko povedano, Novak Đoković pa ga je enkrat celo posnemal v RImu leta 2009.

Rafa je ponosen na svoje obnašanje na igrišču (Foto: Zimbio.com)

“Zame je v redu, imam značaj na igrišču,” je dejal Nadal. “Vem, da opravljam svoje rituale in normalno je, da me ljudje včasih posnemajo, vendar sem vesel, da me oboževalci po vsem svetu podpirajo.” Nadal je dejal: “Nikoli se ne počutim, da se me ljudje bojijo. Čutim, da me ljudje, ko zmagam ali ko igram dobro, spoštujejo in spoštujejo tudi vse igralce proti katerim igram.”

Nadal je govoril tudi o svojih ciljih: “Moja motivacija je delati, kar želim, rad imam ta šport, rad sem tukaj, rad imam turnejo in moj cilj je bil vedno biti zdrav in konkurenčen, kolikor je le mogoče in nadaljevati z delom, ki mi je všeč. Vedno se potrudim, tako da razumem šport.”

Nadal je v zadnjem delu sezone osvojil Rogers Cup v Torontu, preden je preskočil Cincinnati Open. Prišel je do polfinala OP ZDA, kjer se je bil prisiljen predati sredi dvoboja proti Juanu Martinu del Potru zaradi poškodbe kolena. Prav tako je odpovedal udeležbo v polfinalu v Davisovega pokala proti Franciji in na mastersu v Šanghaju.