[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Ameriška teniška igralka Jessica Pegula je za zmago v finalu turnirja WTA 1000 v Montrealu potrebovala manj kot uro. Tretja igralka sveta je s 6:1 in 6:0 po le 49 minutah igre premagala Rusinjo Ljudmilo Samsonovo in po Guadalajari (2022) in Washingtonu (2019) osvojila tretji naslov v karieri.

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray, ki je odstopil z mastersa v Torontu zaradi poškodbe trebušne mišice, je odpovedal tudi nastop na mastersu ATP 1000 v Cincinnatiju z nagradnim skladom 6.050.000 evrov. Kot so sporočili organizatorji, se je 36-letnik odločil, da bo izpustil turnir v Ohiu.

Objavljen je spisek prijav za teniški spektakel v Ljubljani

WTA je objavila spisek prijav za turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, ki bo potekal od 11. do 17. septembra v slovenski prestolnici. Najvišje postavljena igralka je Avstrijka Julia Grabher, ki je trenutno na 54. mestu lestvice WTA. Glede na uvrstitve na lestvici so v glavni turnir že uvrščene Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Veronika Erjavec.

Venus Williams in Caroline Wozniacki s posebnim povabilom za New York

Nekdanji vodilni igralki lestvice WTA, Američanka Venus Williams in Danka Caroline Wozniacki, sta prejeli posebno povabilo oz. takoimenovani wild card za nastop na Odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku, so v sredo sporočili prireditelji. Turnir se bo začel 28. avgusta.

Roger Federer častni gost Laverjevega pokala

Nekdanji najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer bo leto dni po koncu kariere spet del uradnega tekmovanja, četudi loparja bržkone ne bo vzel vnovič v roke. Švicar bo na Laverjevem pokalu v Vancouvru v Kanadi spet oživil spomine na izjemno kariero.