Venus Williams in Caroline Wozniacki s posebnim povabilom za New York

Caroline Wozniacki

Nekdanji vodilni igralki lestvice WTA, Američanka Venus Williams in Danka Caroline Wozniacki, sta prejeli posebno povabilo oz. takoimenovani wild card za nastop na Odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku, so v sredo sporočili prireditelji. Turnir se bo začel 28. avgusta.

Caroline Wozniacki

Venus Williams, ki ima že 43 let, bo v glavnem delu turnirja, na katerem je slavila v letih 2000 in 2001, nastopila že 24.

Triintridesetletna Caroline Wozniacki pa bo na turnirju za Grand Slam nastopila prvič odkar je v začetku leta 2020 po nastopu na Odprtem prvenstvu Avstralije končala kariero. Nato je dvakrat rodila, vnovič pa je prijela za teniški lopar.

Posebna vabila za turnir so prejele še Američanke Ashlyn Krueger, Robin Montgomery, Kayla Day in Clervie Ngounoue, Avstralka Storm Hunter in Francozinja Fiona Ferro.

V moški konkurenci je najbolj zveneče ime med prejemniki vabila Američan John Isner, nekoč tudi član elitne deseterice na lestvici ATP.

Priložnost bodo dobili še najstniki Alex Michelsen, Ethan Quinn in Learner Tien ter še dva Američana Steve Johnson in Michael Mmoh. Med povabljenimi pa sta tudi Avstralec Rinky Hijikata in Francoz Benjamin Bonzi.

Vir: Tenis Slovenija, STA