Roger Federer častni gost Laverjevega pokala

Nekdanji najboljši teniški igralec na svetu Roger Federer bo leto dni po koncu kariere spet del uradnega tekmovanja, četudi loparja bržkone ne bo vzel vnovič v roke. Švicar bo na Laverjevem pokalu v Vancouvru v Kanadi spet oživil spomine na izjemno kariero.

Roger Federer (Foto: Laver Cup FB)

Zmagovalec 20 turnirjev za Grand Slam in soustanovitelj dogodka bo častni gost v dvorani Rogers Arena na začetku 22. septembra, so sporočili organizatorji.

Med večernim terminom bo 42-letnega zvezdnika na igrišču intervjuval nekdanji ameriški teniški igralec Jim Courier, Federer pa bo odgovarjal tudi na vprašanja navijačev. Dogodek, v katerem šestčlanska ekipa Evrope izziva tekmovalce iz preostalega sveta, bo trajal do 24. septembra.

“Zelo sem vesel, da bom spet tam,” je dejal Federer.

Švicar je 23. septembra 2022 odigral svojo zadnjo tekmo prav na Laverjevem pokalu v Londonu skupaj s Špancem Rafaelom Nadalom za ekipo Evrope.

Fotografija Federerja, ki sedi na klopi za igralce in joka poleg Nadala, ki je bil prav tako v solzah, je bila ena najbolj impresivnih športnih fotografij preteklega leta, so ob tem zapisali pri nemški tiskovni agenciji dpa.

Vir: Tenis Slovenija, STA