Objavljen je spisek prijav za teniški spektakel v Ljubljani

WTA je objavila spisek prijav za turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana, ki bo potekal od 11. do 17. septembra v slovenski prestolnici. Najvišje postavljena igralka je Avstrijka Julia Grabher, ki je trenutno na 54. mestu lestvice WTA. Glede na uvrstitve na lestvici so v glavni turnir že uvrščene Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Veronika Erjavec.

Med prijavljenimi igralkami najdemo tudi Srbkinjo Olgo Danilović, Francozinjo Alize Cornet, pa Španko Aliono Bolsovo, ki je letos zmagala na turnirju serije WTT v Kopru.

Omenjene Slovenke pa ne bodo edine naše igralke v glavnem delu turnirja. Kapetan Andrej Kraševec bo v naslednjih dneh sporočil, katere igralke bodo prejele povabilo organizatorja.

Turnir bo v Ljubljani potekal na dveh lokacijah, najpomembnejši dvoboji bodo odigrani na Kongresnem trgu, prvi del turnirja pa bo potekal tudi na teniških igriščih v parku Tivoli. Osrednje igrišče v parku Zvezda, poimenovano po teniški legendi Mimi Jaušovec, bodo začeli postavljati 26. avgusta, končano pa naj bi bilo 6. septembra. Za igralke se bo odprlo 9. septembra dopoldne.

Turnir se je v Ljubljano preselil iz Portoroža, kjer sta dve leti zapored potekala turnirja serije WTA 250. Na prvem leta 2021 je zmagala Italijanka Jasmine Paolini, lani pa je bila najboljša Čehinja Katerina Siniakova.

Vir: Tenis Slovenija

Preverite celoten seznam igralk.