[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Tudi v letu olimpijskih iger in svetovnega prvenstva v nogometu je tenis postregel z mnogimi športnimi naslovnicami. Poslovila sta se velikana Roger Federer in Serena Williams, Novaka Đokovića je na poti v anale ustavil koronavirus, na čelo nove generacije je stopil Carlos Alcaraz, novic pa ni manjkalo niti v slovenskem tenisu.

[INTERVJU] Tonija Ulčarja strast do tenisa in robotike vodila do edinstvenega izuma – teniškega robota je naučil premikanja

Na teniških igriščih vse pogosteje opazimo tehnološke naprave, ki burijo zanimanje mimoidočih, teniškim igralcem pa na raznorazne načine pomagajo pri teniškem razvoju. Za inovativen izum je poskrbel 24-letni Kamničan Toni Ulčar, ki je nedavno pandemijo preživel zelo produktivno. Razvil je prvi mobilni teniški top na svetu.

Kyrgios za leto 2023 napovedal slovo, če bo osvojil Grand Slam

Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios je napovedal slovo od tenisa, če bi v prihajajoči sezoni 2023 osvojil Grand Slam. Iztekajoče leto je bilo eno najboljših v njegovi karieri doslej, saj je osvojil tri naslove med dvojicami in avgusta tudi turnir v Washingtonu med posamezniki.

Nemška teniška zveza pripravljena Beckerju ponuditi službo

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker, ki je nedavno prišel iz britanskega zapora, je spet dobrodošel v nemškem tenisu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Becker se kesa: “Naučil sem se res hudo in drago lekcijo”

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je v torkovem večernem intervjuju za televizijsko postajo Sat.1 še enkrat priznal krivdo in spregovoril tudi o nevarnih dogodkih v britanskem zaporu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Petinpetdesetletni Nemec je nedavno prišel iz zapora in je trenutno v domovini.