Kyrgios za leto 2023 napovedal slovo, če bo osvojil Grand Slam

Nick Kyrgios (Foto: ATP)

Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios je napovedal slovo od tenisa, če bi v prihajajoči sezoni 2023 osvojil Grand Slam. Iztekajoče leto je bilo eno najboljših v njegovi karieri doslej, saj je osvojil tri naslove med dvojicami in avgusta tudi turnir v Washingtonu med posamezniki.

Nick Kyrgios (Foto: ATP)

Vendar pa Kyrgiosu tudi letos ni uspelo do tako želenega Grand Slama, še najbližje je bil naslovu v Wimbledonu, kjer ga je v finalu po štirih nizih premagal Srb Novak Đoković.

Do odprtega prvenstva Avstralije, Kyrgiosovega domačega turnirja in prvega letošnjega Grand Slama, je še manj kot mesec dni, 27-letnik pa je dejal, da bi lahko končal kariero, če bi osvojil prvi Grand Slam.

V pogovoru z novinarji med ekshibicijsko tekmo je dejal, kot navaja nemška tiskovna agencija dpa: “Upam, da bom lahko osvojil slam in se kar upokojil. Da bi še vztrajal? Iskreno, ne vem. To sezono je bilo potrebno veliko trdega dela, veliko discipline in zdi se mi, da bolje kot ti gre, vsi hočejo malo več od tebe. Vse skupaj postane še bolj stresno.”

Vendar pa je dodal, da se je to sezono tudi veliko zabaval in izpolnil osebna pričakovanja.

“Toda to sezono sem se zelo zabaval. In končno sem lahko ponosen in rečem, da sem prišel v finale turnirja za Grand Slam. Končno sem začel izpolnjevati nekatera pričakovanja. Zelo sem se zabaval, užival sem,” je dodal Kyrgios, ki pa ni prvič napovedal, da se bo upokojil.

Oktobra je izjavil, da “verjetno ne bo” igral tenisa po 30. letu starosti.

Vir: Tenis Slovenija, STA