Becker se kesa: “Naučil sem se res hudo in drago lekcijo”

Boris Becker (Foto: CNN)

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je v torkovem večernem intervjuju za televizijsko postajo Sat.1 še enkrat priznal krivdo in spregovoril tudi o nevarnih dogodkih v britanskem zaporu, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Petinpetdesetletni Nemec je nedavno prišel iz zapora in je trenutno v domovini.

Boris Becker (Foto: CNN)

“Seveda sem kriv. Mogoče nisem pokazal dovolj obžalovanja pred sodnikom. Samo sojenje bi lahko bilo boljše, lahko pa tudi precej slabše,” je v intervjuju priznal Becker.

Nemec pravi, da ga je izkušnja v zaporu spremenila. “Menim, da sem v sebi znova našel tisto, kar sem nekoč že bil. Vse stvari se zgodijo z razlogom.”

Dejal je, da je bil v zaporu le številka. “Bil sem A2923EV. Nisem bil Boris. Bil sem številka, tam jim je malo mar, kdo si,” V zaporu je prvič spoznal, kaj pomeni biti lačen, precej je shujšal, imel pa je tudi težave s sojetniki. Dvakrat je bilo ogroženo tudi njegovo življenje, je poudaril v čustvenem intervjuju, dodaja dpa.

V prvih tednih prestajanja kazni v zaporu Wandsworth ga je ena oseba izsiljevala ter mu grozila, a so ga zaščitili drugi zaporniki. Po preselitvi v zapor Huntercombe pa se je zapletel v “spor s sojetnikom, ki ga je skušal ubiti”, Beckerja citira dpa. Spet so ga rešili ostali zaporniki in ga zaščitili.

Spregovoril je tudi o družini, ki mu je ves ta čas stala ob strani. “Nikoli nisem imel občutka, da se bo zaradi prestajanja zaporne kazni karkoli sesulo, da bo partnerka izgubila potrpljenje in bodo čustva usahnila,” je dejal o svoji spremljevalki Lilian De Carvalho Monteiro. Pravi, da se je zbližal tudi s starejšimi tremi otroki.

Britanske oblasti so 55-letnega nekdanjega igralca aprila obsodile na dve leti in pol zapora, ker je pred stečajnimi upravitelji prikril milijonsko premoženje. Po nekaj več kot sedmih mesecih prestajanja zaporne kazni so ga spustili na prostost in izgnali iz države.

Nekdanji izjemni športnik, ki je osvojil šest turnirjev za Grand Slam, od tega je bil trikrat najboljši v Wimbledonu, je bil deležen pospešenega postopka, posebnega programa za predčasni odpust iz zapora in deportacije, kar je mogoče do 12 mesecev pred najzgodnejšim datumom izpustitve. S tem naj bi v Veliki Britaniji zmanjšali pritisk na prenatrpane zapore.

Preostanka kazni mu v Nemčiji tako ne bo treba prestajati v zaporu, vendar se Becker ne sme vrniti v svojo drugo domovino Veliko Britanijo, dokler mu ne poteče dejanska kazen.

Kot je v torek poročala dpa, je Nemška teniška zveza (DTB) sicer pripravljena Beckerju ponuditi službo, sam pa ne želi ostati v domovini, saj je tam “preveč prepoznaven”. “Imam ideje, ampak moram biti previden, kar se tiče načrtovanja prihodnosti,” je še v intervjuju za Sat.1 dodal Becker, ki ga mika delo v Dubaju.

Vir: Tenis Slovenija, STA