Robin Haase je stopil na stran Rafaela Nadala

Tudi Robin Haase je bil eden tistih tenisačev, ki so blesteli že v mladosti in v mladinskih letih. Kako težak je bil prehod med profesionalce pred trinajstimi leti?

Profesionalni šport ni zdrav (Foto: Tennisworldusa.com)

V intervjuju za nizozemsko revijo je komentiral: “Če si dober junior igralec, potem si vajen zmagovati. In nato igraš prvo ATP tekmo proti igralcu kot je Juan Carlos Ferrero, ki je osvojil Grand Slam. Psihološko se zelo hitro vse obrne. Nekateri najboljši mladinci nikoli niso naredili preboja in tranzicije, tako da sem že s tem zelo zadovoljen in ponosen.”

Haase se je spomnil tudi poškodbe kolena, ki ga je pestila leta 2009. “Potreboval sem kar 16 mesecev, da sem se vrnil nazaj k tekmovanju. Meniskus me je oviral, ker sem imel manjše ravnotežje in sem potreboval zdravljenje. Med tekmami nisem čutil veliko, ker je prisoten adrenalin, po tekmi pa sem komajda hodil. Ne treniram več tako, kot sem nekoč, ampak vseeno mi je pomagalo. Sedaj sem bolj osredotočen na treninge in sem bolj efektiven. Ampak se strinjam z Rafaelom Nadalom, ko je govoril, da so v tenisu zelo pomembni zaviralci bolečine. Brez protibolečinskih tablet mi ne bi nič pomagalo. Nekateri igralci jih vzemajo kot bonbone.”

Nadal je pred časom o temi dodal: “Ne morem govoriti o tem, ampak veliko igralcev se poslužuje tega. Profesionalni šport ni zdrav.”