Federer: “Ko ne bom več mogel biti najboljši …”

Roger Federer se dobro zaveda, da ne bo vedno mogel biti najboljši. Ko bo prišel čas, ko ne bo več mogel zmagovati največjih turnirjev, bo odnehal.

Federer bo vztrajal vsaj še kakšno leto (Foto: Tennisworldusa.com)

“S tabo moram pripeljati strast. Hočem imeti in še naprej dobivati tisti občutek zmage. Želim si zmagovati,” je povedal Federer. Ključno zanj je, da prihaja do finalnih stopenj turnirjev, kjer se bori za naslove. “Obljubil sem si, da ko ne bom več mogel zmagovati največjih turnirjev, ko ne bom več mogel premagovati najboljših, potem bom odnehal, ker bo moja strast zbledela. Ampak trenutno še vedno uživam na turneji in še naprej lahko igram tiste najboljše turnirje. Večinoma sem brez poškodb, kar je odlično. Komaj čakam tisto, kar šele prihaja. Še vedno imam cilje, ker hočem osvojiti še kakšen Grand Slam, pri katerem bi nosil znamko Uniqlo. Rad bi zmagal zaključni turnir najboljših v Londonu. To je moj velik cilj.”

Federer, ki je ravnokar še devetič v karieri slavil v domačem Baslu, je povedal, da sedaj potrebuje veliko več časa za regeneracijo. “Seveda potrebujem dlje. Če sem prej bolečino čutil dva dni, jo sedaj čutim pet dni. Če sem moral počivati en teden, si moram sedaj vzeti tri tedne. Včasih moraš prestati bolečino, ampak ne tekmujem več na toliko turnirjih. To je bolje, po drugi strani pa je lahko igra že šok za telo. Zato ne smem delati napak na urniku. Če ne treniram kvalitetno, pride do napak.”