Po zaspanem začetku Marin Čilić v drugi krog

Samo trinajst dni je minilo od njunega tesnega dvoboja v Cincinnatiju, ko je zmagovalec iz leta 2014 – Marin Čilić, po težkem začetku, zopet premagal Mariusa Copila za preboj v drugi krog OP ZDA.

Marin Čilić napredoval po tem, ko se je Marius Copil predal (Foto: Zimbio.com)

Marin Čilić, ki si prav gotovo želi prebiti v tretji krog prvič v zadnjih treh letih, je vodil 7:5, 6:1 in 1:1, ko je bil Marius Copil prisiljen dvoboj predati, potem ko se je očitno slabo gibal po igrišču. Čilić je v prvem nizu ubranil pet zaključnih točk za niz, dobil 11 zaporednih iger od 1:5 (0:40) zaostanka in popolnoma prevzel nadzor nad tekmo.

Čilić se bo v drugem krogu sestal z mladim upom iz Poljske – Hubertom Hurkaczom. Hurkacz, ki je trenutno deveti na posebni lestvici »ATP Race to Milan«, je vodil Stefanoja Travaglio 6:2, 2:6, 7:6 (6), 3:0, ko je Italijan dvoboj predal zaradi krčev.

Za Hurkacza je to že druga njegova zmaga na Grand Slamih, saj je svojo prvo dosegel na zanj prvem turnirju velike četverice v Roland Garrosu. Tam se je v drugem krogu prav tako srečal s Čilićem in izgubil v štirih tesnih nizih.

Visoke temperature so terjale davek tudi v drugih dvobojih, saj smo tudi tam doživeli kar nekaj predaj. Hyeon Chung, nosilec številka 23, je napredoval v drugi krog po zmagi nad Ricardasom Berankisem 4:6, 6:7, 6:0 in 2:0, potem ko je Berankis dvoboj predal na začetku četrtega niza. Tudi Argentinec Leo Mayer je dvoboj proti Laslu Djeru predal pri identičen zaostanku – 1:2 v nizih in igrah v četrtem nizu.