Branilec naslova v drugi krog po čustveni noči

Težak konec za Davida Ferrerja, ki je zadnjo tekmo na OP ZDA moral predati zaradi bolečin. Trdoživi Španec je vztrajal dva niza, nato pa segel v roko prijatelju, za katerega pravi, da mu je tenis podaril še eno darilo. Da je poslednjo tekmo v New Yorku lahko odigral proti Rafaelu na centralnem igrišču pred nabito polnimi tribunami, mu je v veliko čast.

Rafa mirno v drugi krog tekmovanja (Foto: ATP)

Ni se zgodilo tako, kot si je želel. Prvemu igralcu sveta ni mogel nuditi večjega odpora, zdržal je samo slaba dva niza, nato pa na igrišče vrgel belo brisačo. 6:3 in 3:4 je bil rezultat, ko sta tekmo prekinila. Bilo je čustveno, saj je Ferrer skušal prikazati tenis, ki ga je popeljal do polfinala leta 2007 in 2012. V drugem nizu je celo vodil za brejk, ampak poškodba stegenske mišice je bila prehuda. To je bilo tudi prvič v 208 tekmah na turnirjih velike četverice, da je Ferrer moral predati tekmo.

Ferrer končuje turnir z dvignjeno glavo (Foto: Zimbio.com)

“Vedel sem, da bo nemogoče dokončati tekmo, trudil sem se še dve igri, nato pa odnehal. Samo poslabšal bi zadevo, lahko bi se resno poškodoval. Seveda sem žalosten, ker je to moj zadnji Grand Slam, ampak užival sem v tekmi proti Rafaelu. Dobro sem igral, ponosen sem nase.”

Videlo se je, da tudi Nadalu ni najlažje igrati proti dobremu prijatelju. Španec ni začel dobro in je dvakrat izgubil začetni udarec, a se je vseeno obdržal v ospredju, saj je tudi sam prišel do treh brejkov. Sploh v drugem nizu ni blestel, a zmaga ni bila nikoli vprašljiva. Tudi če bi Ferrer lahko dokončal tekmo.

Nadal je za ESPN povedal: “Žal mi je zanj. Je eden mojih najboljših prijateljev na turneji. Skupaj sva si delila ta trenutek. Je eden najboljših športnikov, kar jih je Španija imela.”