Odprta prednaročila za mobilni teniški robot slovenskega izvora

Prednaročila za mobilni teniški top Sportbot bodo zelo kmalu znova odprta.

Toni Ulčar je ustanovitelj slovenskega start-up podjetja Sportbot, ki je v mesecu oktobru že nudil prvo možnost prednaročil za premikajočega teniškega robota. Študent strojništva, katerega v začetku leta čaka še zagovor magistrske naloge, nam je v prijetnem pogovoru zaupal, da je ponovno nastopil čas za nov interval ugodnih prednaročil. Sogovornik je postregel s podrobnejšo predstavitvijo svojega produkta, s katerim se med drugim lahko pomerite tudi v pravi teniški tekmi.

Prednaročila za mobilni teniški top Sportbot bodo zelo kmalu znova odprta.

Celoten intervju najdete TUKAJ.

Prednaročila do 17. decembra znova odprta na Sportbot uradni spletni strani (kliknite za prevezavo).


Odgovore na vprašanje, ali bomo končno lahko uporabili moč tehnologije za tako željeni napredek na teniških igriščih, ponuja slovensko start-up podjetje Sportbot, ki je razvilo prvi mobilni teniški top na svetu. Teniški top Sportbot se je za razliko od že obstoječih naprav na trgu zmožen premikati po celotnem teniškem igrišču, ter izstreljevati žogice poljubnih hitrosti, višin in rotacij. Ta unikaten sklop funkcij teniškim igralcem omogoča pristno simulacijo teniške igre, trenerjem pa dostop do povsem novih načinov treningov.

Sportbos Foto PROMO 3 - Ali bomo končno lahko uporabili moč tehnologije za tako željeni napredek na teniških igriščih?

Kot igralci tenisa vedno hrepenimo po napredku, toda pogosto nam le-ta uide iz rok. Morda smo preveč zaposleni, morda naš teniški partner ni na voljo, ali pa le ne treniramo dovolj efektivno. Če smo trenerji, si želimo, da bi naši učenci kompleksne teniške gibe osvajali hitreje in si tako prihranili neizogibne frustracije, ki nas vse spremljajo pri učenju tenisa.

Za zadovoljitev teh potreb tenisači pogosto uporabljamo teniški topove. Zaradi možnosti podajanja enakih žogic so za čiste začetnike lahko zelo učinkoviti, toda hitro lahko opazimo njihovo največjo pomanjkljivost – stacionarnost. Vsi se namreč zavedamo, da je teniška igra zelo dinamična, torej, kako nas potem lahko na teniško igro pripravi naprava, ki stoji na miru?


Sportbos Foto PROMO 2 - Ali bomo končno lahko uporabili moč tehnologije za tako željeni napredek na teniških igriščih?

Robot je dimenzij manjših od 0.5 metra in se ga lahko lahko shrani v prtljažnik avtomobila. Za enostaven transport pa poskrbi teleskopski ročaj, ki je nameščen na zadnjem delu robota. Skupno drži približno 120 žogic in je upravljen s pomočjo mobilne aplikacije. Le-ta nam omogoča vodeno ogrevanje udarcev, ustvarjanje treninga posameznih udarcev ali celo daljšega zaporedja udarcev. Aplikacija ponuja tudi avtonomni način, ki omogoča robotu samostojno odločanje o hitrosti, rotaciji in višini žogic, hkrati pa še o njegovi lokaciji na igrišču, tako kot pravi nasprotnik!

Uporaba inovativnega teniškega topa nedvomno prinaša veliko novih možnosti za trening in napredek. Zaradi enostavne kontrole hitrosti žogic je naprava primerna tako za začetnike kot za izkušene igralce tenisa, pri tem pa nismo vezani na svojega teniškega partnerja. Svojo igro tako lahko izboljšujemo kadarkoli in kjerkoli želimo.

Trenerji si boste lahko olajšali svoje delo podajanja žogic, ter se tako globlje posvetili tehniki, koordinaciji in miselnosti svojih varovancev. Robot trenerjem omogoča večjo produktivnost, saj lahko trening sedaj izvajate na več igriščih. Če pa to ni dovolj, lahko vaši učenci dodatne treninge opravijo kar s pomočjo aplikacije, tudi izven časa treningov.

Vse teniške navdušence vabimo, da z nami delite svoja mnenja, ponudite ideje za izboljšave, ali Toniju postavite vprašanje na info@sportbot.tech.