Člansko DP: V dvojicah najboljši Blaž Kavčič in Nik Razboršek ter Ivona Ahčan in Pia Marija Rebec

Blaž Kavčič in Nik Razboršek previsoka ovira za preostale dvojice. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na Breskvarjevem memorialu smo v nedeljo dobili zimske članske državne prvake v dvojicah. V moški konkurenci sta bila prepričljivo najboljša izkušena Blaž Kavčič in Nik Razboršek, medtem ko sta se pri ženskah z naslovom prvakinj okronali Ivona Ahčan in Pia Marija Rebec. 

Blaž Kavčič in Nik Razboršek previsoka ovira za preostale dvojice. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih Teniške akademije Breskvar se je v soboto in nedeljo odvijal Breskvarjev memorial oz. zimsko državno prvenstvo v članski konkurenci. Pri moških se je predstavilo 16 dvojic, od skupno 15 tekem pa se je le ena sama prevesila v tretji niz. Zgodilo se je v polfinalu na obračunu med Maticem Dimicem in Miho Vetrihom ter Makom in Nikom Mikovićem. Bratska naveza Miković je izsilila tretji niz, ki sta ga z rezultatom 10:4 dobila Dimic in Vetrih.

Prva nosilca sta se v finalu pomerila proti Blažu Kavčiču in Niku Razboršku. Proti precej bolj izkušenima igralcema, ki skupaj štejeta 23 let več, pravih možnosti nista imela. Kavčič in Razboršek sta na poti do finala s 6:2 in 6:2 ugnala dvojico Kirbiš A./Žnuderl M., s 6:4 in 6:3 navezo Kupčič J./Premzl M., v polfinalu s 6:3 in 6:3 par Protič Žakelj J./Švec Ž., za konec pa v finalu še Dimica in Vetriha z rezultatom 6:2 in 6:1.

V ženski konkurenci najboljši Ivona Ahčan in Pia Marija Rebec. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Nekaterim bolj izenačenim obračunom smo bili priča v ženski konkurenci, kjer sta že v 1. kolu premoč nasprotnicam morali priznati 2.-postavljeni igralki Kristina Tina Godec in Pia Poglajen. Od igralk iz TK As Litija sta bili boljši Eva Cikajlo in Zala Vnuk, ki kasneje v polfinalu nista uspeli premagati še Ivone Ahčan in Pie Marije Rebec. Igralki iz TC Ljubljana sta vse tri tekme odigrali zelo prepričljivo in povsem zasluženo postali državni prvakinji. V finalu sta s 6:3 in 6:4 ugnali dvojico Bogatin J./Završki N.

Člani in članice se bodo za naslov zimskega državnega prvaka v posamični konkurenci merili od 19. do 23. decembra na igriščih TK Spin Medvode in TK Triglav Kranj.

Člansko zimsko državno prvenstvo
(Breskvarje memorial, TA Breskvar)

ČLANI

Polfinale
Dimic M./Vetrih M. – Miković M./Miković N. 6:3, 6:7(3), 10:4
Kavčič B./Razboršek N. – Protič Žakelj J./Švec Ž. 6:3, 6:3

Finale: Kavčič B./Razboršek N. – Dimic M./Vetrih M. 6:2, 6:1

VSI REZULTATI


ČLANICE

Polfinale
Bogatin J./Završki N. – Dirnbek K./Oparenovič A. 3:6, 6:2, 10:6
Ahčan I./Rebec P. M. – Cikajlo E./Vnuk Z. 6:1, 6:1

Finale: Ahčan I./Rebec P. M. – Bogatin J./Završki N. 6:3, 6:4

VSI REZULTATI