Nole se je maščeval za poraz na Roland Garrosu

Srb nadaljuje z izjemno igro že vse od Wimbledona in postaja vse večji favorit za številko ena. Tokrat je bil njegov nasprotnik Marco Cecchinato, ki se je dobro upiral v prvem nizu in izgubil z rezultatom 6:4. Za kaj več pa je bil Novak danes premočan. Spominjal je na nepremagljivega Novaka izpred nekaj let.

Novak izjemen danes (Foto: Zimbio.com)

Potem pa je v drugem nizu Beograjčan prestavil v najvišjo prestavo in Italijanu po vsega 25 minutah igre v drugem nizu “zavezal kravato”. Nole je drugem nizu nasprotniku oddal le 10 točk.

Švicarski maestro ostaja v boju za ubranitev naslova

Roger Federer je kljub ne najboljši predstavi napredoval v četrtfinale z rezultatom 6:3, 2:6 in 6:4. V naslednjem dvoboju bo branilec naslova potreboval veliko boljšo igro, če bo želel premagati vročega Nishikorija. Dvoboj je bil zelo izenačen, odločalo pa je le nekaj točk. V pomembnih trenutkih na brejk priložnosti je bil bolj uspešen Federer.

Zanimiva sta bila predvsem podatka, da Baselčan v drugem nizu ni dobil niti točke na svoj drugi začetni udarec ter število asov, kjer je presenetljivo prevladal Španec z 9-8.

Po zmagi je Federer dejal: “Bil je odličen, vse je delal dobro. Poizkušal sem različne stvari kot včeraj in je delovalo.” Nato je dobil še vprašanja glede svojega naslednjega nasprotnika Nishikorija, kjer je še dodal, da je zelo vesel da ga vidi zopet igrati na tako visokem nivoju ter da bo zelo dobra tekma.