Izjemni niz mladega Kitajca ni bil dovolj za Nishikorija

Kljub izjemni igri Yibing Wuja je Kei Nishikori prišel do zaslužene zmage. V prvem nizu je na igrišču presenetljivo dominiral mladi 18-letni domačin Wu, ki je prišel v srečanje z mislijo, da lahko ta dvoboj tudi dobi. Čeprav je že takoj v začetku prvega niza prišel Kei do prednosti brejka z 2:1, je to ljubljenec domačega občinstva že v naslednji igri izničil.

Čaka ga svetla prihodnost (Foto: Google)

V prvem setu je Kitajec narekoval tempo in bil boljši predvsem na returnu na prvi servis ter v dobljenih točkah na prvi začetni udarec. Nishikori je v drugem nizu postavil stvari na svoje mesto in 18-letniku “zavezal kravato”. Tretji niz je bil prav tako v znamenju 12. igralca sveta, ki na svoj začetni udarec Yibingu ni pustil niti dve točki na igro. Odločilni trenutek na dvoboju je bila tudi najlepša točka dneva, s katero je Kei odvzel servis Kitajcu in povedel s 4:2 v odločilnem nizu.

“Wu je v prvem nizu igral kot igralec, ki je na lestvici ATP uvrščen med top 30. Bil sem zelo presenečen. Če bo trdo delal, bo zelo dober,” je povedal Kei Nishikori po dvoboju. Zagotovo to ni bilo zadnje, kar smo slišali o Wu-ju, o njem se bo še veliko govorilo, ob sebi ima tudi izjemno trenersko ekipo na čelu s Svenom Groenveldom, ki je bil pred tem trener že Tommyja Haasa, Michela Sticha, Monike Seles, Caroline Wozniacki, Marije Šarapove in drugih.