Đoković in Del Potro rada govorita o nogometu

Novak Đokovič in Juan Martin del Potro sta v zelo dobrem prijateljskem odnosu. Nedolgo nazaj je na novinarski konferenci Srb razkril, kakšni so njuni pogovori in kdaj se družita izven igrišča na ATP turneji.

Đoković in Del Potro (Foto: Tennisworldusa.com)

“Govoriva o nogometu; govoriva o različnih stvareh. Lahko rečem da je moj dober prijatelj,” je povedal Đokovič. “Izven igrišča in na igrišču imava veliko spoštovanja drug do drugega. Resnično občudujem vse, kar je naredil v svoji teniški karieri, ter kot oseba kakršna je postal. On je čudovit fant in vedno sprejme poraz zelo športno. Zelo je skromen tudi pri njegovih zmagah, zato mislim o njem le najboljše.”

Đokovič je spregovoril tudi o tem, kako se prehranjuje pred tekmo: “Imam svoje stvari, ki jih jem. Ponavadi ne jem preveč. Običajno ne moreš jesti med tekmo, ker je potem prebavni sistem zamašen. Morate jesti postopoma in ne vse naenkrat, zato da ohranite visok nivo sladkorja, da nimate nepričakovanih in nezaželenih padcev energije. Pijte vodo kolikor lahko. To je odvisno tudi od dnevnih temperatur. Tudi na ta izziv se moram pripraviti pred vsako tekmo.” Srb je spregovoril tudi o svojem napredku na servisu: “Potrebno je delo, delo, delo, resnično ga poizkušam analizirati z ekipo strokovnjakov in seveda mojim trenerjem. Poizkušam globoko vstopiti v ta del svoje igre in poizkusiti ugotoviti, kašen je najučinkovitejši način za izboljšanje servisa, ki mi lahko da veliko prednost v točki.”

“Dobiti lahke točke na začetnem udarcu v današnjem tenisu naredi veliko razliko, še posebej v moji igri, ker dobro vračam servise in imam dobre udarce iz osnovne črte. Imeti samozavest v lasten servis in z njim dobiti eno, dve lahki točki v igri je velika prednost.”