Roger: “Zadovoljen sem z rezultatom, dobro igram”

Roger Federer je bil malce prekratek, da bi dosegel nov finale v Šanghaju. V dveh nizih je izgubil proti Hrvatu Borni Čoriću, ampak razočaranju Švicar ostaja optimističen, da ga čaka dober zaključek sezone. To je bil njegov prvi dogodek od OP ZDA.

Federer ostaja optimističen (Foto: ATP)

“Moram reči, da se celokupno gledano počutim zelo dobro. Vesel sem glede tega,” je povedal Federer. “Sedaj lahko gradim na tem za Basel in London, mogoče še Pariz. Telo se je dobro odzvalo čez celoten teden.” Švicar naj bi 22. oktobra zaigral v Baslu, na turnirju, kjer je slavil že osemkrat. Od včeraj naprej je tretji igralec sveta, saj ga je prehitel Novak Đoković.

“Dejansko sem vesel. Počutil sem se eksplozivnega, mogoče bi lahko igral malo bolje proti Čoriću, ker sem v vseh tekmah padel na servisu, torej je to področje, kjer se moram izboljšati. To je bilo dokaj nenavadno zame. Na igrišču pa sem drugače dobro udarjal žogico. Imel sem ritem, ni bilo tako kot v Cincinnatiju, ko sem prišel do finala, pa nisem vedel, kje je moja igra. Ne bi vam mogel reči, kako dobro sem igral, ker nisem imel ritma. Tokrat je bilo drugače. Čorić je igral odlično, ni mi dal preveč priložnosti. Nisem igral slabo, ampak v izmenjavah je bil on boljši. Za mano je dober teden. Čorić je igral bolje, serviral je bolje in imel je več moči.”