Ivanišević: “Današnja generacija tenisačev je najboljša”

IVANISEVIC,Goran (CRO)

Goran Ivanišević, zmagovalec Wimbledona leta 2001, se je lotil analize trenutne generacije v moškem tenisu. Spominjal se je svoje edine zmage na turnirjih velike četverice. V finalu je takrat kot 125. igralec sveta premagal Patricka Rafterja. 

Goran Ivanišević (Foto: Google)

“Na tisto zmago imam prav poseben spomin,” je povedal Hrvat. “Najprej ko sem dobil povabilo organizatorjev, nato ko sem prišel do polfinala, štirih zaključnih žog, podelitve pokalov. Vsega se spominjam. Veliko stvari se je dogajalo v moji glavi. Nič se ne more primerjati s tistimi dogodki. Sedaj imaš streho in lahko končaš tudi v nedeljo. Midva sva igrala v ponedeljek, bilo je kot na nogometni tekmi. Najboljše teniško okolje, kar se jih spomnim.”

“Želel bi si osvojiti še kakšen Grand Slam več, ampak sem si delil ero z mnogimi odličnimi igralci, kot so Sampras, Courier, Becker, Edberg in ostali. Tudi mladi tenisači so prihajali, kar ni bilo lahko. Imel sem priložnost, da igram proti vsem. Lendl, Borg, nato pa še proti Nadalu in Federerju. Težko primerjam. Vsaka era je unikatna in ima odlične igralce. Verjetno je najboljši izmed vseh Federer. Rafa in Đoković sta del najboljše generacije vseh časov.”