Deset stvari o Borni Čoriću, ki jih niste vedeli

21-letnik je premagal Rogerja Federerja, da se je uvrstil v prvi Masters 1000 finale, kjer je izgubil v dveh nizih proti Novaku Đokoviću. 

1. Dvakratni ATP šampion

Čorić je letos premagal Rogerja Federerja že dvakrat, prvič v nemškem Halleju, kjer si je priboril turnirsko zmago. Hrvat je slavil tudi v Marrakechu aprila 2017.  Za prvo slavje je na zadnji stopnički ubranil pet zaključnih žog in premagal Philippa Kohlschreiberja.

2. Tenisač velikih tekem

Proti igralcem iz najboljše peterice je popravil statistiko na 8-14. Čorić se lahko pohvali z zmago proti Rafaelu Nadalu in Andyju Murrayju, medtem ko je proti Novaku Đokoviću oba dvoboja izgubil.

3. Zgodnji vzpon

Čorić je Nadala in Murrayja premagal še preden je dopolnil 19 let. Čorić je premagal Španca pri 17 letih (Basel 2014) in Murrayja, ko je bil star 18 let (Dubaj 2015).

4. Najvišja uvrstitev

Čorić se bo dvignil na 13. mesto ATP lestvice 15. oktobra 2018. V Šanghaj je prispel kot 18. igralec sveta.

5. Vredno čakanja

Čorić je v Šanghaj prispel z zelo slabim izkupičkom na azijski turneji. Na dveh prejšnjih turnirjih je obakrat izgubil že v uvodnem krogu. V Chengdu (Norrie) in v Pekingu (Lopez).

6. Bivši #NextGen zvezdnik

21-letnik bo rojstni dan praznoval 14. novembra, s čimer ne bo več mogel nastopati v ligi Next Gen, katere zaključek se bo odvil 6.-10.novembra v Milanu.

7. Nova ekipa, novi Borna

Čorić je sodeloval z mnogimi trenerji. Letos je spregovoril, kako so nenehne spremembe škodovale njegovemu tenisu. Začel je delati s Kristijanom Schneiderjem in Riccardom Piattijem. Rezultat so prišli hitro po tem, ko so združili moči.

8. Manj kot ima ciljev, boljši je

Čorić verjame v cilje, ampak je sedaj osredotočen na “prave” cilje. Zadnji dve sezoni si je zapisal glavne cilje, na katere je bil osredotočen skozi celotno leto. Letos je spremenil taktiko; brez ciljev, samo trdo delo in koncentracija na izboljšanju igre. “Delal bom na svoji igri in bomo videli, kam me bo to pripeljalo.”

9. Ni oboževalec “običajnega”

Na desnem bicepsu ima tatu, ki povzema njegovo filozofijo. ‘There is nothing worse in life than being ordinary’.

10. Med turnirji je kampiral

Čorić je prvi turnir izven Hrvaške odigral leta 2015 v Rimu. Izgubil je v finalu, njegov starša in sestra pa so ga spremljali v avtodomu.