Dalila tudi v Luksemburgu preskočila prvo oviro

Jakupovićeva v izenačenem obračunu ugnala Ukrajinko. (Express photo by Kevin DSouza)

Jakupovićeva v izenačenem obračunu ugnala Ukrajinko. (Express photo by Kevin DSouza)Express photo by Kevin DSouza)

Slovenska tenisačica Dalila Jakupović je v zadnjem času redno zbira zmage na turnirjih serije WTA. Novo je dodala v Luksemburgu, kjer je v napetem obračunu 1. kroga s 7:6(3), 3:6 in 6:4 ugnala Ukrajinko Kateryno Kozlovo. V 2. krogu jo čaka obračun proti razigrani Rusinji Margeriti Gasparyan. 

Jakupovićeva v izenačenem obračunu ugnala Ukrajinko. (Express photo by Kevin DSouza)
Jakupovićeva v izenačenem obračunu ugnala Ukrajinko. (Express photo by Kevin DSouza)Express photo by Kevin DSouza)

Slovenske tenisačice so nas v zadnjem času kar malo razvadile z zmagami na turnirjih serije WTA. Eno najlepših sezon v zgodovini slovenskega tenisa ob mladi Kaji Juvan skrbijo predvsem Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović in Polona Hercog. V tem tednu se je za nastopanje na katerem izmed WTA turnirjev odločila le Jakupovićeva, ki pa je s svojimi nastopi v Luksemburgu pričela uspešno. 27-letna Primorka je v tekmi 1. kroga po 2 urah in 34 minutah ugnala 106. igralko sveta Kateryno Kozlovo. Ukrajinka je v 3. nizu vodila že z 2:0, Slovenka pa je tedaj zaigrala odločno, dobila kar 6 od naslednjih 7 iger in prišla do pomembne zmage.

Za med 8 proti razigrani Rusinji

Že zmaga v 1. krogu Jakupovićevi prinaša pomembne točke za obstanek med najboljših 80 igralk na svetu, mesto v četrtfinalu 250.000$ vrednega turnirja serije WTA v Luksemburgu pa bo Slovenka lovila proti Margariti Gasparyan. 24-letna Rusinja po povratku po poškodbi pospešeno koraka po WTA lestvici navzgor. Trenutno na svetovni ženski lestvici zaseda 124. mesto, dvig forme je nakazala že s turnirsko zmago v Taškentu, potrdila pa jo je tudi v Luksemburgu ko je v 1. krogu prepričljivo ugnala 45. igralko sveta Mario Sakkari. Z Jakupovićevo se Gasparyanova do sedaj še ni pomerila.

WTA BGL BNP Paribas Luxemburg Open (Luksemburg, $250.000, trda podlaga, dvorana), posamezno, 1. krog
Jakupović D. (Slo) – Kozlova Kat. (Ukr) 7:6(3), 3:6, 6:4

2. krog: Gasparyan M. (Rus) – Jakupović D. (Slo)

Dvojice, 1. krog
Minnen G./Van Uytvanck A. – (4)Jakupović D./Voracova R. 6:7(7), 7:6(2), 10:5