V Moskvi srdit boj za mesto v Singapurju

Bo razplet v Moskvi šel v prid Svitolini? (Foto: zimbio.com)

Bo razplet v Moskvi šel v prid Svitolini? (Foto: zimbio.com)

Ob turnirju v Luksemburgu se najboljša dekleta na turneji v tem tednu merijo tudi v Moskvi. Elina Svitolina, ki je zaman upala na povabilo organizatorjev, tam nestrpno spremlja rezultate, ki ji lahko omogočijo ali pa tudi preprečijo nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Singapurju. O vsem bosta odločali dve tekmovalki. 

Bo razplet v Moskvi šel v prid Svitolini? (Foto: zimbio.com)
Bo razplet v Moskvi šel v prid Svitolini? (Foto: zimbio.com)

Ob Simoni Halep, Angelique Kerber, Carolini Wozniacki, Naomi Osaki in Petri Kvitovi, si je pred turnirjem v Moskvi mesto na zaključnem turnirju v Singapurju že zagotovila tudi Američanka Sloane Stephens. Slednji so organizatorji turnirja v Moskvi odobrili prošnjo in ji dodelili t.i. wild-card, na pozitivno ugoditev prošnji pa je zaman upala Elina Svitolina.

24-letna Ukrajinka, ki trenutno WTA “Race” lestvici zaseda 7. mesto, tako ni več odvisna sama od sebe. Za ovratnik ji namreč dihata Nizozemka Kiki Bertens in Čehinja Karolina Pliškova, ki bosta za razliko od Ukrajinke nastopili na turnirju v Moskvi in sta zaradi dobrega položaja na WTA lestvici že neposredno uvrščeni v osmino finala.

Prostora za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice je le še za dve tenisačici, tako da bo ena izmed tenisačic sezono zaključila predčasno. Pliškova bi Svitolino prehitela že s sredino zmago proti Veri Zvonarevi, medtem ko bo Bertensova za želen dosežek morala preskočiti vsaj dve oviri. Za začetek jo čaka obračun proti Aliaksandri Sasnovich, v primeru uspeha pa verjetno še proti Darii Gavrilovi ali Johanni Konti.

Bo vse tri osrečila odločitev Halepove?

Klub temu, da načeloma tako za Elino kot tudi Karoline in Kiki prostora med najboljših 8 ne bi bilo, pa je povsem možno, da bodo na koncu v Singapurju nastopile vse tri. Simona Halep je namreč sporočila, da je njen nastop na zaključnem turnirju zaradi diskus hernije pod vprašajem. Njena odpoved bi v Singapur popeljala tako Elino kot tudi Karolino in Kiki.

Igralke, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju v Singapurju (21. – 28. oktober):
1. Simona Halep
2. Angelique Kerber
3. Caroline Wozniacki
4. Naomi Osaka
5. Petra Kvitova
6. Sloane Stephens

Dvojice
1. Krejčikova B/Siniakova K.
2. Babos T./Mladenovic K.
3. Sestini Hlavackova A./Strycova B.
4. Dabrowski G./Xu Y.
5. Mertens E./Schuurs D.
7. Klepač A./Martinez Sanchez M. J.
8. Melichar N./Peschke K.
9. Barty A./Vandeweghe C.