Čorić še drugič zapored vzel številko Federerju

Borna Čorić je s fantastično predstavo šokiral azijske navijače v Šanghaju, ki so v večini stiskali pesti za švicarskega asa Rogerja Federerja. Napovedovali so finale Federer-Đoković, a 21-letni Hrvat je imel drugačne načrte. Še drugič zapored (po zmagi v finalu nemškega turnirja Halle) je premagal od ponedeljka naprej tretjega igralca sveta. V finalu se bo pomeril proti Srbu.

Čorić se bo pomeril proti Đokoviću (Foto: Zimbio.com)

Novak Đoković bi v vsakem primeru postal drugi igralec sveta, toda še bolj boleče pa je, da Roger Federer ne bo mogel bitke prenesti v finale, kjer bi z Novakom lahko neposredno pomerila moči. Ustavil ga je razigrani Borna Čorić, ki je blestel na začetnem udarcu in z osnovne črte. Ena boljših predstav Hrvata. Skorajda 80-odstotni začetni udarec, izjemna zmožnost vračanja žogic, solidna agresivna igra z osnovne črte in skorajda nič neizsiljenih napak je bilo dovolj za malce “bledega” Rogerja Federerja, ki sicer ni igral slabo, a nikoli ni zares prišel v tekmo. Nikoli ni prevzel pobude, ujel momentuma in si pokoril nasprotnika. Za to je poskrbel odlični Čorić.

Nasprotnik mu ni pustil, da bi igral svojo igro, ko pa jo je, mu je Čorić več kot odlično pariral. Vseskozi ga je držal za osnovno črto v dolgih izmenjavah po backhandu diagonali, kjer je bil danes nezgrešljiv. Švicar je sicer držal svoj začetni udarec, a je bil usodno nezbran na začetku obeh nizov. Spreminjal je taktiko in ritem igre, a mu je Hrvat “nasedel” le nekajkrat, ko se je spustil v takšne izmenjave, kjer je seveda mnogo slabši.

Vseskozi je bil v zaostanku, Čorić pa se ni dal motiti. Priigrano je obakrat zadržal do konca niza in zasluženo slavil s 6:4 in 6:4. Federer si je edino lepo priložnost za povratek v tekmo priboril v deseti, zadnji igri drugega niza, kjer je imel 15/30, a je Čorić takoj odgovoril z nekaj odličnimi servisi. Zadnja točka srečanja povzame celoten dvoboj. Agresivna igra Švicarja in neprodorna obramba Čorića.