60-minutni Đoković kmalu najboljši na svetu

Drugi nosilec sedaj samo še čaka na nasprotnika. Ali bo to Roger Federer ali pa Borna Čorić, ampak že sedaj je jasno, da je Srb glavni favorit za zmago, saj je v eni urici na najlažji način z igrišča pospremil Alexandra Zvereva, vsem nasprotnikom na ATP turneji pa poslal znak, da je trenutno najboljši igralec na svetu. Prvo mesto na ATP lestvici je samo še vprašanje časa.

Zverev ni bil preveč razočaran, objela sta se z nasmehom (Foto: Zimbio.com)

To je bila njegova že 1000. tekma na profesionalni turneji (727-173), trikratni šampion pa ni potreboval veliko časa, da je prikazal svojo nadvlado in maščeval poraz proti Alexandru Zverevu, ki ga je lansko leto premagal v finalu Rima. Đoković bo tako naslednji teden prehitel Rogerja Federerja in postla 2. igralec sveta. V primeru, da zmaga četrti Šanghaj, pa bi se približal Rafaelu Nadalu na vsega 35 ATP točk.

Đoković se na poti do zmage ni soočil niti z eno brejk priložnostjo. Če bi se v finalu pomeril proti Rogerju, bi bilo to njuno 47. srečanje, vodi pa Srb 24-22. Par se je nazadnje srečal v finalu Cincinnatiju, kjer je z lahkoto slavil Novak, ki je kaznoval izredno slab dan nasprotnika. Đoković vodi tudi proti Čoriću, saj sta se do sedaj srečala dvakrat, obakrat pa je bil zmagoslaven Beograjčan.

Zverev je po porazu optimistično dejal: “Prišel sem do polfinala, s čimer sem zadovoljen. Pred mano so še vedno dobri turnirji. Kvalificiral sem se za London, kar je pozitivno. Veliko je pozitivnih stvari, polfinale Masters turnirja je dober rezultat. To je moj peti polfinale izmed osmih nastopov letos, čakamo pa še na Pariz.”