“Pobiralci žog si zaslužijo spoštovanje”

Roger Federer je bil tudi sam nekoč pobiralec žog, zato razume, kako pomembno je, da so tenisači do najmlajših spoštljivi in se do njih obnašajo prijazno. Temu pa ni vedno tako, kot smo lahko opazili pred kratkim s Fernandom Verdascom, ki je ponovno odprl debato. Španec namreč ni edini, ki njihovo delo jemlje za dano.

Federer potuje domov (Foto: Tennisworldusa.com)

Švicar je kar nekaj let pobiral žogice na domačem turnirju v Baslu. Na novinarski konferenci v Šanghaju je spregovoril o incidentu s Špancem: “Pobiralce žog je potrebno spoštovati, za to, kar so in za delo, ki ga opravljajo. Vsak igralec mora kontrolirati svoja čustva. Pobiralci so zelo pomembni za našo igro, ker so lahko prihodnosti tenisa. Vedno, ko se je turnir v Baslu končal, sem si mislil, kako dobra izkušnja je bila. Ni bilo negativnih strani. Nihče od dečkov si ne želi iti domov z mislijo, da ga nekdo ni maral ali spoštoval. Da je naredil nekaj narobe. To moramo urediti.” 

Federer, ki je danes izgubil proti Borni Čoriću, je dejal, da obožuje ta del sezone. “Vedno sem dobro igral tukaj. Mogoče so pogoji v zadnjih letih hitrejši, nisem prepričan. Pomaga mi, da imam domači turnir v Baslu in London, kjer sem bil zelo uspešen. Upam, da ponovim te rezultate letos.” Naslednja postaja zanj bo Basel, kjer se bo odločil, če bo zaigral še v Parizu. Po vsej verjetno bo francosko prestolnico izpustil, da se bo bolje pripravil na London, še posebno v primeru, da doma zmaga.