Zverev: “Ne pogovarjam se sam s seboj, to je za norce”

Alexander Zverev je prejšnji teden v Miamiju dosegel tretji finale v karieri, zanimiva pa je bila čustveno razburljiva tekma v polfinalu proti Pablu Carreni-Busti. Španec je po porazu svojemu nasprotniku namenil kar nekaj težkih besed, češ da bi bile stvari na peščeni podlagi precej drugačne.

Alexander Zverev pravi, da si na igrišču prišepetujejo samo norci (Foto: Zimbio.com)

Nemec je zmagal s 7:6 in 6:2, da se je uvrstil v veliki finale, kjer je izgubil proti Johnu Isnerju. Ključni trenutek je bila podaljšana igra, kjer je zaostajal z 0-3, nato pa dvignil svojo raven in začel dominirati. Ko so ga novinarji vprašali, kaj si je govoril med tistimi težkimi trenutki, je Zverev odgovoril: “Ne pogovarjam se sam s seboj. To je za norce in za zmešane ljudi. Skušal sem biti bolj agresiven, dosegel sem nekaj backhand winnerjev in našel ritem. Po tistem sem začel igrati bolje, ne samo v podaljšani igri, ampak tudi v drugem nizu.”

Vse poravnano v Davisovem pokalu

Trenutno pa se Zverev mudi v Davisovem pokalu prot Španiji, kjer je uspešno prestal prvo oviro in svoji državi priboril potrebno točko. Rafael Nadal je Španijo poslal v vodstvo proti Philippu Kohlschreiberju, a Nemčija ima prav tako svojega aduta. V peti medsebojni tekmi je Zverev še tretjič letos premagal Davida Ferrerja s 6:4, 6:2 in 6:2 v 1 uri in 55 minutah. Pomembna zmaga za Nemčijo, ki se sedaj pripravlja na današnji obračun dvojic, nato pa se bosta v četrtem “rubberju” pomerila prav Zverev in Rafa Nadal.