Zverev: “Ne pogovarjam se sam s seboj, to je za norce”

Alexander Zverev je prejšnji teden v Miamiju dosegel tretji finale v karieri, zanimiva pa je bila čustveno razburljiva tekma v polfinalu proti Pablu Carreni-Busti. Španec je po porazu svojemu nasprotniku namenil kar nekaj težkih besed, češ da bi bile stvari na peščeni podlagi precej drugačne.

AlexanderZverevMiamiOpen2018Day14QGs23tbbYUQl 300x200 - Zverev: "Ne pogovarjam se sam s seboj, to je za norce"
Alexander Zverev pravi, da si na igrišču prišepetujejo samo norci (Foto: Zimbio.com)

Nemec je zmagal s 7:6 in 6:2, da se je uvrstil v veliki finale, kjer je izgubil proti Johnu Isnerju. Ključni trenutek je bila podaljšana igra, kjer je zaostajal z 0-3, nato pa dvignil svojo raven in začel dominirati. Ko so ga novinarji vprašali, kaj si je govoril med tistimi težkimi trenutki, je Zverev odgovoril: “Ne pogovarjam se sam s seboj. To je za norce in za zmešane ljudi. Skušal sem biti bolj agresiven, dosegel sem nekaj backhand winnerjev in našel ritem. Po tistem sem začel igrati bolje, ne samo v podaljšani igri, ampak tudi v drugem nizu.”

Vse poravnano v Davisovem pokalu

Trenutno pa se Zverev mudi v Davisovem pokalu prot Španiji, kjer je uspešno prestal prvo oviro in svoji državi priboril potrebno točko. Rafael Nadal je Španijo poslal v vodstvo proti Philippu Kohlschreiberju, a Nemčija ima prav tako svojega aduta. V peti medsebojni tekmi je Zverev še tretjič letos premagal Davida Ferrerja s 6:4, 6:2 in 6:2 v 1 uri in 55 minutah. Pomembna zmaga za Nemčijo, ki se sedaj pripravlja na današnji obračun dvojic, nato pa se bosta v četrtem “rubberju” pomerila prav Zverev in Rafa Nadal.