Thomas Fabbiano: “Kot bi bil na zmenku s Federerjem”

Thomas Fabbiano je še vedno navdušen, ko govori o nekaj treningih, ki jih je imel z Rogerjem Federerjem leta 2017 v Dubaju. Preko uradne strani je spregovoril o srečanju s šampionom.

Par je stopil v stik lanskoletnega decembra, ko je Švicar Roger Federer Fabbiana povabil na trening v Dubaj. “Tisto prvo popoldne, ko sem prispel v Dubaj, sem se počutil, kot da sem na prvem zmenku,” je povedal Fabbiano. “Tako nervozen sem bil. Odigrala sva vsaj 11 nizov in skoraj vsak je šel do podaljšane igre,” je dodal 79. igralec sveta.

“V Dubaju sem mu bil konkurenčen, igrala sva tekmovalen tenis.” Federer je Fabbianu dal nekaj predlogov, kako naj se loti regeneracije poškodbe hrbta, toda Fabbiano je prav tako rekel: “Ne morem reči, da sem v Dubaju tekom tistih štirih dopoldnevom, preživetim skupaj na teniškem igrišču, vzpostavil neko prijateljstvo. Držal sem se nazaj na neki distanci. Vzel sem, kar mi je Federer ponudil, a se nisem pretvarjal z nekimi intimnimi vprašanji ali drugimi rečmi. Vem, da ima veliko obveznosti, družino in mnogo drugih aktivnosti. Nisem si privoščil selfieja z njim.”