Đoković razkril resnične načrte za Monte-Carlo

Na tretjem Masters turnirju sezone bomo spremljali tudi močan žreb v konkurenci dvojic. Drugo leto zapored se bo v paru predstavil Novak Đoković.

Monte Carlo je četrt v Kneževini Monako s 15.200 prebivalci, ki bodo lahko od 15. do 22. aprila spremljali začetek peščene sezone. Srb Novak Đoković bo še drugo leto zapored zaigral v konkurenci dvojic. V Miamiju je moči združil s sonarodnjakom Victorjem Troickijem, tokrat pa bo dal priložnost Filipu Krajinoviću.

Đoković bo samozavest iskal v konkurenci dvojic (Foto: TennisWorld.com)

Monte Carlo je igralniški del kneževine, kar privablja številne obiskovalce. Zaradi mile mediterantske klime igralci ta turnir naravnost obožujejo, veličastna lokacija igrišč in zgodovina turnirja pa sta le še dodaten razlog, zakaj iz leta v leto vračajo najboljši tenisači sveta. Letos tam ne bo nastopil Roger Federer, ki se je odločil v celoti preskočiti peščeni del sezone.

Krajinović je končno dobil svojo priložnost, Srb je že pred tedni dejal, da si želi igrati dvojice, medtem ko Đokoviž bržkone še vedno išče ritem in konstantnost, zato je pripravljen odigrati nekaj dodatnih tekem. Najprej ni bil prepričan, če bo sploh zaigral, toda nato je uradno potrdil svoj nastop.

V konkurenci dvojic bodo nastopili še Tomas Berdych, ki bi imel ob boku Fernanda Verdasca, in pa brata Alexander in Mischa Zverev, ki sta prva menjava. Še en znaimiv par je Miloš Raonić in 41-letni Nenad Zimonjić, ki je pred leti zasedal sam vrh teniškega sveta dvojic.