Julien Benneteau bo letos sklenil kariero, preberite kje

Julien Benneteau se je odločil, da bo to njegovo zadnje leto na ATP turneji. Francoz, ki je lanskega decembra dopolnil 36 let, uživa še zadnje mesece, nato pa bo teniški lopar po bogati karieri postavil v kot.

Julien Benneteau zaključuje kariero (Foto: Zimbio.com)

Začel bo drugo poglavje njegova življenja, kot je sam povedal. Razkril je, kje bo končal svojo kariero. “Če mi uspe doseči OP ZDA v New Yorku, potem bom to naredil tam. To bo moj zadnji turnir,” je povedal Benneteau.

Lansko leto je Julien dosegel polfinale Masters turnirja v Parizu, kjer je spisal pravo teniško klasiko. Zgodba, ki si ji bomo zapomnili. Skočil je iz 83. mesta na 56. mesto ATP lestvice, kar pa je bilo še bolj pomembno, pokazal je, da lahko še vedno ogrozi najboljše. In to pri takrat 35 letih starosti! Hvalevredno dosežek, ki je postavil piko na i njegovi bogati karieri.

V načrtu ima odigrati še ostale tri Grand Slam turnirje v Roland Garrosu, Wimbledonu in New Yorku. Kljub odličnim uspehom pa Benneteau ni uspel osvojiti ATP turnirja, kar je precej zanimivo, glede na to, da je vrsto let ogrožal najboljše tenisače na svetu in je na svoj dober dan lahko izločil kogarkoli.

Izgubil je 10 izmed 10 ATP final, kar kaže na to, da mu je žal zmanjkalo samo na zadnji stopnički. Je pa dosegel najboljšo karierno uvrstitev s 25. mesto leta 2014. V dvojicah je bil tistega leta celo 5. igralec sveta in je osvojil domači Roland Garros.